Ovi Store er her

Nå skal også Nokia selge programmer til sine mobilbrukere.

Ovi Store er her
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mulig å installere ekstraprogrammer på mange mobiltelefoner i en årrekke, men det var først når Apple tok et samlende (og, vil noen si, etterhvert klamt) grep rundt distribusjonen av iPhone-applikasjoner gjennom sin App Store at markedet virkelig tok av.

Rundt en måned etter at App Store passerte en milliard nedlastinger i løpet av en periode på ni måneder, er også den finske giganten Nokia klar med sin program-butikk - Ovi Store.

To alternativ

Den såkalte innholdstjenesten er oppe og står fra og med i dag, og er ifølge Nokia kompatibel med mer enn 50 forskjellige Nokia-mobiler.

Nettbutikken kan besøkes på to forskjellige måter: Enten kan du gå til store.ovi.com via nettleseren på mobilen, eller så kan du, "i enkelte marked" som Nokia skriver i pressemeldingen, laste ned en egen Ovi Store-applikasjon som lagres på skrivebordet på mobilen.

Les også: Mobilhistorien på 150 sekunder

Stor trafikk?

Enn så lenge ser det ut som om Norge ikke er med på listen over "enkelte marked", men det er planer om om å rulle ut flere språk i løpet av året. Ovi Store er heller ikke tilgjengelig i USA, men også det vil forandres før året er omme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer