Ovi Store er her

Nå skal også Nokia selge programmer til sine mobilbrukere.

Ovi Store er her
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mulig å installere ekstraprogrammer på mange mobiltelefoner i en årrekke, men det var først når Apple tok et samlende (og, vil noen si, etterhvert klamt) grep rundt distribusjonen av iPhone-applikasjoner gjennom sin App Store at markedet virkelig tok av.

Rundt en måned etter at App Store passerte en milliard nedlastinger i løpet av en periode på ni måneder, er også den finske giganten Nokia klar med sin program-butikk - Ovi Store.

To alternativ

Den såkalte innholdstjenesten er oppe og står fra og med i dag, og er ifølge Nokia kompatibel med mer enn 50 forskjellige Nokia-mobiler.

Nettbutikken kan besøkes på to forskjellige måter: Enten kan du gå til store.ovi.com via nettleseren på mobilen, eller så kan du, "i enkelte marked" som Nokia skriver i pressemeldingen, laste ned en egen Ovi Store-applikasjon som lagres på skrivebordet på mobilen.

Les også: Mobilhistorien på 150 sekunder

Stor trafikk?

Enn så lenge ser det ut som om Norge ikke er med på listen over "enkelte marked", men det er planer om om å rulle ut flere språk i løpet av året. Ovi Store er heller ikke tilgjengelig i USA, men også det vil forandres før året er omme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.