Apper tar stor plass

På fire år har de mest populære iPhone-appene blitt over ti ganger så store

Stadig vanskeligere å leve med modellene med minst lagringsplass.

STADIG STØRRE: Statistikk fra nettstedet sensortower.com viser at de ti mest populære iPhone-appene har blitt over ti ganger så store i løpet av fire år. Foto: Kirsti Østvang
STADIG STØRRE: Statistikk fra nettstedet sensortower.com viser at de ti mest populære iPhone-appene har blitt over ti ganger så store i løpet av fire år. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke før lanseringen av iPhone 7 og 7 Plus i fjor høst at Apple-telefonene for første gang kom med 32 GB lagringsplass i grunnmodellen.

Både på iPhone 4-, 5- og 6-modellene var det 16 GB som gjaldt på den rimeligste utgaven – ja, noen av dem ble til og med redusert til 8 GB da de ble erstattet av en ny modell.

Om du har en 16 GB-modell i dag, kan det nok være at du sliter med å ha ledig plass på telefonen; særlig i en verden der kameraene kan filme i høy oppløsning som kan spise flere hundre megabyte i minuttet.

Appene har vokst seg mye større

Ikke bare har økt oppløsning på bilder og video gjort at lagringsplassen spises raskere opp.

Nettstedet Sensortower.com har overvåket størrelsen på de ti mest populære appene i USA og funnet ut at de til sammen nå tar opp mer enn ti ganger så mye plass som de gjorde for fire år siden.

Appene det dreier seg om er Netflix, Instagram, YouTube, Google Maps, Messenger, Spotify, Snapchat, Gmail, Uber og Facebook, altså i hovedsak apper som også er svært populære her til lands; kanskje med unntak av Uber-appen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer