iPhone 6 er foreldet

På tide å oppgradere

Apple har satt iPhone 6 på lista over gamle produkter.

ØKTE SKJERMSTØRRELSEN: iPhone 6 huskes kanskje best som Apples første smartmobil med vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Her med iPhone 6 Plus. Foto: Kirsti Østvang
ØKTE SKJERMSTØRRELSEN: iPhone 6 huskes kanskje best som Apples første smartmobil med vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Her med iPhone 6 Plus. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Bruker du fortsatt iPhone 6? Nå kan det bli vanskelig å få reparert den dersom noe går galt.

Apple har nemlig satt den åtte år gamle mobilen på sin liste over gamle, eller foreldede, produkter.

Når er de for gamle?

Ifølge selskapet anses produkter som gamle når det er mer enn fem og mindre enn sju år siden de sluttet å distribuere dem for salg.

iPhone 6 ble lansert høsten 2014 sammen med iPhone 6 Plus. Den ble solgt i 2015 som et billigere alternativ da iPhone 6s kom på markedet, og ble siden avviklet i 2016 i forbindelse med lanseringen av iPhone 7a, ifølge MacRumors.

iPhone 6 Plus ble satt på listen over gamle produkter tidligere i år.

På Apples supportsider står det at «kunder kan få service og deler fra Apple-tjenesteleverandører, inkludert Apple Store-butikker og uavhengige reparasjonsleverandører, i minst fem år fra den siste gangen Apple distribuerte produktet for salg».

- Det kan være mulig å få service og deler etter dette, der loven krever det, eller i ytterligere sju år, med forbehold om tilgjengeligheten av deler, skriver selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer