iPhone 6 er foreldet

På tide å oppgradere

Apple har satt iPhone 6 på lista over gamle produkter.

ØKTE SKJERMSTØRRELSEN: iPhone 6 huskes kanskje best som Apples første smartmobil med vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Her med iPhone 6 Plus. Foto: Kirsti Østvang
ØKTE SKJERMSTØRRELSEN: iPhone 6 huskes kanskje best som Apples første smartmobil med vesentlig større skjerm enn forgjengerne. Her med iPhone 6 Plus. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Bruker du fortsatt iPhone 6? Nå kan det bli vanskelig å få reparert den dersom noe går galt.

Apple har nemlig satt den åtte år gamle mobilen på sin liste over gamle, eller foreldede, produkter.

Når er de for gamle?

Ifølge selskapet anses produkter som gamle når det er mer enn fem og mindre enn sju år siden de sluttet å distribuere dem for salg.

iPhone 6 ble lansert høsten 2014 sammen med iPhone 6 Plus. Den ble solgt i 2015 som et billigere alternativ da iPhone 6s kom på markedet, og ble siden avviklet i 2016 i forbindelse med lanseringen av iPhone 7a, ifølge MacRumors.

iPhone 6 Plus ble satt på listen over gamle produkter tidligere i år.

På Apples supportsider står det at «kunder kan få service og deler fra Apple-tjenesteleverandører, inkludert Apple Store-butikker og uavhengige reparasjonsleverandører, i minst fem år fra den siste gangen Apple distribuerte produktet for salg».

- Det kan være mulig å få service og deler etter dette, der loven krever det, eller i ytterligere sju år, med forbehold om tilgjengeligheten av deler, skriver selskapet.

Kan være sikkerhetsrisiko

Utover det at du ikke får reparert en så gammel iPhone, kan det være en sikkerhetsrisiko å bruke den.

Apple tilbyr oppdateringer til en iPhone i minst fem år etter den opprinnelige utgivelsesdatoen. Den nyeste iOS 16-oppdatering er kun støttet på iPhone 8 og nyere. Har du iPhone 7 eller eldre, får du ikke installert programvaren på din mobil.

Apple tilbyr likevel sikkerhetsoppdateringer til enheter eldre enn dette. Per dags dato gjelder dette enheter som kjører iOS 12, hvilket inkluderer så vel iPhone 6 og iPhone 6 Plus som iPhone 5s. Sånn sett skal det ikke utgjøre noen sikkerhetsrisiko å fortsatt bruke 6-eren.

Bare i forrige måned sendte Apple ut en viktig oppdatering til disse eldste iPhonene på grunn av et kritisk sikkerhetshull.

Samtidig sitter fremdeles en del Android-brukere og venter på den nyeste Android 13-oppdateringen, nesten to måneder etter at den ble lansert fra Googles hold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer