Packard Bell PocketGear 2030

Hvis du har lyst på en PDA som bygger på PocketPC-operativsystemet fra Microsoft, men ikke koster skjorta, kan denne maskinen være en svært god løsning.

Publisert
Packard Bell PocketGear 2030

Stadig flere produsenter kaster seg på PDA-bølgen, og det siste skriket er å lage små lavprisenheter som er basert på PocketPC-operativsystemet. Tidligere var det vanlig at Palm-baserte PDAer fantes i billige og dyre utgaver, mens PocketPC-utstyrte maskiner har tradisjonelt vært dyre. Nå kommer det imidlertid flere PocketPC-produkter med noe begrenset funksjonalitet, som er tilpasset de mindre krevende og mer budsjettbevisste brukerne.

PocketGear 2030 er en slik maskin. Den er ikke den mest avanserte PDAen når det gjelder kommunikasjons- eller tilkoblingsmuligheter, og den er heller ikke den raskeste i verden. I stedet koster den ganske lite, ser bra ut og veier mindre enn noen andre PocketPC-baserte maskiner.

Førsteinntrykk

Vi ble positivt overrasket over hvor lekker denne PDAen er. Den oser ikke luksus slik noen andre modeller gjør, men den enkle og tiltalende designen gjør inntrykk. Maskinen er sølvfarget, og ser umistenkelig ut som en PocketPC-maskin, med fire snarveisknapper og en fireveis-retningsknapp plassert under skjermen, samt en opptaksknapp og et scrollehjul på venstresiden. Av/på-knappen, IR-porten og plassen til SD-minnekort befinner seg helt øverst.

Det viktigste med PocketGear 2030 er imidlertid hvor liten og lett den er. Vi målte vekten til 122 gram, og det gjør den til den letteste PocketPC-baserte PDAen for øyeblikket, og en av de lettere håndholdte PCene i det hele tatt (vi tar i betraktning kun PDAer av standard størrelse, det finnes selvsagt diverse mini-håndholdte, men disse stiller gjerne i en annen klasse enn denne).

Størrelsesmessig er den også merkbart tynnere enn for eksempel en iPaq.

I bruk

Vi ble temmelig imponert over den meget fine skjermen Packard Bell har bygd inn. I forhold til mange av konkurrentene er fargene klarere, bildet skarpere og skjermen lysere. Definitivt et plusspoeng til PocketGear.

Vi savner noe form for beskyttelse av skjermen – en etui følger med, men det hadde også vært praktisk men en eller annen form for lokk man kunne satt på.

Packard Bell PocketGear 2030

Teknisk sett er dessverre ikke denne PDAen så avansert som mange andre modeller. Prosessoren den bygger på er en 200 MHz Intel XScale – ganske lite, tatt i betraktning at de kjappeste prosessorene i dag ligger på 400 MHz. Ellers har maskinen 64 MB minne, noe som i dag er standard. PocketGear har kun én mulighet for utbygging, og det er via SD-kort. Det er ingen muligheter for å koble til ekstrautstyr, jakker eller andre fysiske tillegg.
Du kan kommunisere med andre enheter via den innebygde IR-porten, men mer avanserte, trådløse løsninger som Bluetooth eller WLAN, er fraværende.

Programvaren er standard PocketPC 2002, med velkjente Windows-programmer i miniutgave. Vi fant også et praktisk program installert som heter EMenu, og som gir rask tilgang til de mest brukte funksjoner, samt informerer om status på batteri, minne, avtaler og lignende.

En medfølgende CD byr også på en del andre programmer.

Alt i alt er PocketGear 2030 en ganske standard affære for alle som er vant med PocketPC 2002-plattformen. Den fungerer utmerket som en organiserer, har godt med multimediafunksjoner og har mye å by på for de mer businessorienterte som trenger internett- og epost-tilgang på farten.

Packard Bell PocketGear 2030

Krever du noe mer av din PDA, kan du imidlertid bare glemme denne. Vil du bygge ut funksjonaliteten, ha tilgang til mer avanserte tilkoblingsmuligheter og profesjonelle funksjoner, finnes det dyrere modeller.

Konklusjon

Vi synes at Packard Bell har gjort en god jobb med denne håndholdte PCen, men det er viktig å huske hvilket marked den er rettet mot. Som en billig-PDA fungerer den utmerket, og den ser bra ut samt veier lite. Er det dette du er ute etter, er PocketGear 2030 et godt kjøp.

Denne modellen vil snart møte konkurranse fra nye billigmaskiner fra Dell og HP/Compaq, og vi vil komme tilbake til disse. Men inntil da: En PocketPC-maskin til 3990 kroner er meget hyggelig.

Du kan lese mer om PocketGear her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer