Palm håndholdt PC som telefon

Håndholdte PCer og mobiltelefoner er i ferd med å smelte sammen. Nå skal også selskapene Palm og RealVision utvikle utstyr slik at Palm V-serien får dual-band GSM-egenskaper.

Palm håndholdt PC som telefon
Publisert

Selv om håndholdte PCer kan utføre flere og flere oppgaver, er det likevel mange som har foretrukket en mobiltelefon med utvidede egenskaper i stedet for en håndholdt PC. Telefoni-tjenester og trådløs tilknytning til Internett frister. Palm, som er en av de ledende produsentene innen håndholdte PCer, har tydeligvis tenkt å gjøre noe med dette.

Selskapet RealVision utvikler mobilløsninger og har også tidligere utviklet løsninger for trådløse forbindelser for Palm-produkter. Nå skal altså det Hong Kong-baserte selskapet bidra med telefoniløsninger for de håndholdte PCene i Palm V-serien.

Flere løsninger fra RealVision

GSM-enheten fra RealVision skal kunne kobles direkte til seriellporten nederst på Palm V-modellene og fungere som en dual-band GSM-telefon. Med andre ord vil du kunne både ringe og motta samtaler over GSM-nettet med de håndholdte PCene. Et headset følger også med tilleggsutstyret fra RealVision.

Samtidig vil du også få utvidede datamuligheter med dette utstyret; i tillegg til å kunne sende og motta tekstmeldinger (SMS), kan du benytte Palm Web Clipping Applications. Enkelt fortalt er Web Clipping Palms egen nettleser – deres svar på mobiltelefonmarkedets populære 6147">WAP (Wireless Application Protocol). Gjennom denne tjenesten, som i skrivende stund tilbys for Palm VII-serien (en modellserie kun tilgjengelig i USA), kan du få tilgang til informasjon fra over 400 nettsteder. Du finner mer informasjon om Palm Web Clipping Applications her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer