Palm m130

Palm m130 er toppmodellen blant de rimeligere håndholdte PCene fra selskapet. Nå får endelig også de budsjettbevisste kose seg med fargeskjerm.

Publisert

m130-modellen er en del av m100-serien, som er enklere og rimeligere enn de mer proffe m500-modellene. Alle m100-PDAene til Palm deler samme utseende (med noen fargevariasjoner), og den nyeste modellen har stort sett samme spesifikasjoner som den forrige – m125.

Den nye PDAen har altså et typisk Palm-design, og den avrundede formen passer bra i hånden. Alle de vanlige funksjonsknappene er på plass, og skjermen dekkes av et avtagbart lokk. Lokket har et lite vindu som lar deg bruke PDAen som klokke.

Maskinen har standard utbygningsport som også brukes til å synkronisere den med en PC, og på siden finner vi minnekortporten som støtter SD/MMC-kort. Dette gir deg tilgang til ekstra minne, oppslagsverk, spill og andre programmer.

m130s øvrige spesifikasjoner er 8 MB RAM, 33 MHz prosessor og Palm OS 4.1-operativsystem. Med andre ord: En standard Palm-PDA for en vanlig, middels krevende bruker. Det er tilsynelatende lite nytt i forhold til den forrige modellen, m125. Hva er det som er så spesielt med m130 da?

Farger for alle

Det er naturligvis fargeskjermen som er den store nyheten med m130. Fargeskjermene har hittil vært de dyrere modellenes domene, senest sist uke testet vi blant annet den nyeste toppmodellen m515 som har fått en flott fargeskjerm som fungerer under alle lysforhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer