Palm satser horisontalt

Under strenge sikkerhetstiltak lanserte Palm på onsdag to nye PDAer. Den nye Tungsten T3 er noe av de stiligste vi har sett på denne fronten på lenge!

Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansen til Palm fant plass i den amerikanske ambassaden i Stockholm, av alle steder. Dette innebar at journalistene måtte vente i pøsende regn for sikkerhetsklarering - men ventetiden var verdt det. En av Palms nye modeller er nemlig det mest interessante som har skjedd på PDA-markedet i det siste.

Tungsten i bredformat

Palm Tungsten T3
Palm Tungsten T3 Vis mer


Tungsten T ligner utvendig på de tidligere Tungsten-modellene - og bare det er et kompliment, da Palm har i det siste bevist at de kan stilig design. Men den viktigste nyheten er at skjermen har to moduser - en vertikal og en horisontal. Du kan bruke enheten på vanlig måte, og operativsystemet ser ikke spesielt forskjellig ut fra de tidligere modellene. Men ved å trykke på en knapp, snur skjermbildet seg og du kan jobbe i en slags widescreen-modus. Dette betyr at mange applikasjoner som kalender eller e-post blir enklere å bruke. Landskapmodusen egner seg også ypperlig til filmklippavspilling.

Selve skjermen er også av super kvalitet, og har en oppløsning på 320x480 piksler.

Tungsten T3 har fått en annen, meget praktisk funksjon. Nemlig en statusbar, som viser om Bluetooth er på, klokkeslett, lar deg bytte skjermmodus eller søke etter filer. Akkurat det vi savnet på Palm-maskiner, med andre ord.

Palm Tungsten E
Palm Tungsten E Vis mer


Under panseret er det også en del forbedringer - nå er det en 400 MHz Intel XScale-prosessor som er hjernen, og minnet er på 64 MB. En kraftig maskin, med andre ord.

Andre nyheter i programvaren er også forbedret støtte for synkronisering og langt bedre avtalebok.

Rimelig, men kraftig

Den andre maskinen som ble lansert heter Tungsten E, og er en rimeligere modell som fremdeles har en flott skjerm med 320x320-oppløsning, 126 MHz-prosessor og 32 MB RAM. Denne modellen har også de samme programvareforbedringene som T3-utgaven, men mangler statusbaren og har kun den tradisjonelle portrettmodusen på skjermen.

Begge modellene skal allerede være tilgjengelige, og Tungsten T3 koster ca. 4.000 kroner, mens Tungsten E koster litt over 2.000 kroner. Vi er i gang med å teste begge PDAene, og kommer i løpet av kort tid tilbake med fullstendige gjennomganger av deres muligheter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer