Palm viser nye håndholdte

Palm følger opp Tungsten-suksessen med to nye håndholdte modeller, både for de proffe brukerne og for de mindre krevende.

Palm viser nye håndholdte
Publisert
Sist oppdatert

De to hittil tilgjengelige Tungsten-modellene er meget fine PDAer, som kombinerer innovative funksjoner med stilig utseende. Palm bygger videre på ideen, og lanserer nå en tredje modell i Tungsten-serien. Denne har fått navnet Tungsten C, og er den mest avanserte hittil fra produsenten.

Grunnideen bak Tungsten C er tilgang til trådløst nett. PDAen har innebygd 802.11b-støtte for nettverkskommunikasjon, noe som gir brukeren nett-tilgang på flyplasser, hoteller eller på jobben.

Utover dette er Tungsten C også den kraftigste maskinen fra Palm hittil. Den har en Intel Xscale-prosessor som kjører på 400 MHz, og internminnet er på hele 64 MB. Disse spesifikasjonene gjør det mulig å håndtere flere programmer, og lagre mer data enn før.

Batteriet skal for øvrig gjøre det mulig å være koblet til nett en hel dag – eller en uke med vanlig bruk.

Når det gjelder programvare, kjører Tungsten C 5.2.1-operativsystemet fra Palm. Den skal ha full støtte for håndtering av Word-, Excel- og PowerPoint-filer, i tillegg til nettleser, e-post-klient, bildeprogram og den nye versjonen av inntastingprogrammet – Graffiti 2.

Utseendemessig er Tungsten C definitivt stilig, med innebygd qwerty-tastatur og femveis navigasjonstast. Skjermen er av lignende kvalitet som tidligere Tungsten-modeller, men enda mer lyssterk. Den støtter 65.000 farger med 320x320-oppløsning. Det er naturligvis støtte for minnekort (SD/MMC), og tilleggsutstyr kan kobles til via ekspansjonsporten.

Vekten på Tungsten C er 178 gram. Den skal være tilgjengelig i handelen i løpet av kort tid, og prisen i Norge ligger på ca. 4.900 kroner inkluder moms.

Rimelig med kamera

For å bruke kameraet må dekselet skyves nedover
For å bruke kameraet må dekselet skyves nedover Vis mer


Den andre nyheten fra Palm heter Zire 71. Som navnet tilsier hører enheten til den rimelige serien til produsenten – men modellen er noe mer avansert enn den billigste varianten. Zire 71 er liten, lett og stilig og har én viktig nyhet: innebygd digitalt kamera. Kameraet finnes på baksiden, og tar bilder i 640x480-oppløsning.

Zire 71 har en flott skjerm som er enda bedre enn de øvrige Tungsten-skjermene, og støtter 65.000 farger. Skjermen brukes som søker når du bruker kameraet.

I tillegg til bildemulighetene kan også Zire 71 spille av video og musikk, hvilket gjør PDAen til en underholdningsmaskin. Minnekapasiteten er riktignok begrenset til 16 MB, men det kan naturligvis utvides med minnekort.

Bildene du har tatt kan organiseres, samles i album, og det skal være svært enkelt å overføre dem til en datamaskin.

Betjeningen er enkel takket være en femveis joystick, og én av funksjonsknappene tar deg direkte til fotoapplikasjonen.

Zire 71 har også store muligheter for å tilpasse og personifisere menyene og fargevalgene.

Som sagt, Zire 71 er rettet mot brukere som ønsker seg underholdningsmuligheter, og er ikke spesielt godt egnet til forretningsbruk. Med innebygd kamera og flott skjerm høres den i alle fall meget interessant ut, og vi gleder oss til å få testet den.

Zire 71 kommer i butikkene i slutten av april, og skal koste rundt 3.000 kroner inkludert moms.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer