Pass deg på app-shopping

Her er mobilvirusene som allerede har skadet tusener.

LES DETTE: Når du installerer en app i Android, kan du lese hva appen har tenkt til å gjøre. Om mediaspilleren din har tenkt til å sende SMS, slik som trojaneren AndroidOS.FakePlayer, bør du holde deg langt unna.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LES DETTE: Når du installerer en app i Android, kan du lese hva appen har tenkt til å gjøre. Om mediaspilleren din har tenkt til å sende SMS, slik som trojaneren AndroidOS.FakePlayer, bør du holde deg langt unna. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bevisstheten om det mobile trusselbildet har nok et stykke igjen hos publikum, har pressetalsmann Hans Peter Østrem i Symantec Norge sagt til DinSide.

Blant annet fordi mange ikke kjenner til trusselbildet. Et trusselbildet som absolutt er tilstede, skal vi tro sikkerhetsekspertene.

I Symantecs nye rapport om sikkerheten i de mobile operativsystemene iOS (iPhone) og Android fremheves flere skadelige apper som allerede har gjort livet surt for mange.

Mer fra rapporten: Mener Android er like trygg som iOS

Og sikkerhetsselskapet Lookout hevder at Android-brukere i dag har over dobbelt så stor sjanse for å treffe på en skadelig app enn for bare seks måneder siden.

Her er noen av de appene som har gjort størst skade.

iPhone-spill fra Storm8 og Aurora Feint

Datakriminelle elsker kontaktinformasjon. Jo mer detaljert informasjon de har om deg, jo lettere er det å lure deg.

Derfor er telefoner en gullgruve for nettets underverden. Og derfor reagerte også Apple raskt da spill fra selskapet Storm8 og spillet Aurora Feint tok ut kontaktinformasjon fra telefonlistenene på iPhone-er og lastet det ned til sine servere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer