– Phablets kan slå både PC og nettbrett

Ny kategori smartmobiler vil vokse kraftig, tror analyseselskap.

IDC har tro på at mange vil velge en "phablet" i stedet for å ha både mobil, nettbrett og PC. Her: Sony Xperia Z1 Ultra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IDC har tro på at mange vil velge en "phablet" i stedet for å ha både mobil, nettbrett og PC. Her: Sony Xperia Z1 Ultra. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-industrien sliter i motbakke, og prøver ut en rekke forskjellige konsepter som de håper skal føre til økt salg. Foreløpig har verken berøringsskjermer eller hybridprodukter hatt særlig suksess.

Nå mener noen at de kan ha funnet en suksessoppskrift.

Les også: Norges største PC-test

Nettbrettøkning, men for hvor lenge?

Interessen for og salget av nettbrett har nemlig økt betydelig. I år det for eksempel ventet at det totalt blir solgt mer enn 221 millioner nettbrett globalt, eller rundt 50 prosent flere enn i fjor, ifølge analyselskapet IDC.

Men det kommer ikke til å vare veldig lenge, tror selskapet, som antar at veksten vil være marginal når vi skriver 2017. For allerede nå ser de en sterkt økende interesse for en relativt fersk type hybridprodukt: Store smarttelefoner, eller såkalte «phablets».

Dette er mobiltelefoner med skjermer på rundt seks tommer. Vi har testet mange av dem her på DinSide allerede, og inntrykket har vært relativt blandet. Du finner lenker til testene nederst i denne artikkelen.

- I enkelte markeder velger kundene allerede nå å kjøpe en stor smarttelefon i stedet for å kjøpe et lite nettbrett. Dette ligger til grunn for vår langtidsprognose, sier Tom Mainelli i IDC i en kommentar, ifølge nettstedet Betanews.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer