Photoshop Camera lansert

Byr på en haug av spennende effekter og gjør det svært enkelt å «jukse» med bildene.

TRYLL, TRYLL: Nye Photoshop Camera lar deg bruke en rekke effekter på bildene dine, enten du vil ha portrettbilder med uskarp bakgrunn eller planeter på himmelen. Foto: Pål Joakim Pollen
TRYLL, TRYLL: Nye Photoshop Camera lar deg bruke en rekke effekter på bildene dine, enten du vil ha portrettbilder med uskarp bakgrunn eller planeter på himmelen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er ikke akkurat manko på apper som lar deg gjøre fiksfakserier med bildene du tar, men det har ikke hindret Adobe å lansere den nye Photoshop Camera-appen denne uka.

Filter-o-rama

Adobe reklamerer med at Photoshop Camera bruker kunstig intelligens for å påføre filtre, og dem er det mange av. Her finner du filtre både for portrettbilder med uskarp bakgrunn, landskapsbilder med falsk himmel, egne filtre for matfotografering eller hva det måtte være.

Her er Adobes promovideo:

Vis mer Vis mer
Ved å trykke på «More»-knappen helt til høyre på filterraden, kan du laste ned flere filtre du kan bruke i Photoshop Camera.
Ved å trykke på «More»-knappen helt til høyre på filterraden, kan du laste ned flere filtre du kan bruke i Photoshop Camera. Vis mer

Dessuten kan du laste ned flere ved behov, ved å trykke på «Mer»-knappen helt til høyre i rekka med filtre på bunnen når du tar bilder. Adobe har dessuten alliert seg med enkelte kjendiser – blant annet Billie Eilish, som har egne filtre i Photoshop Camera.

Selskaper lover også at nye filtre vil bli tilført jevnlig, både fra kjendiser og Adobes egne kunstnere.

På nye og gamle bilder

Du kan påføre effekter både på bilder du tar med selve appen og bilder du har tatt fra før. Vi trodde først at du bare kunne bruke effektene på bilder tatt med kameraet, men det tok en stund før bildene fra telefonen dukket opp i album-visningen i Photoshop Camera.

Når du blar i effektene vises de i sanntid i søkerbildet, og et ekstra tips er at hvert filter du velger på bunnstripa har flere varianter, som du kan bytte mellom ved å sveipe hele skjermbildet til siden.

Men du står i det minste fritt til å endre filter etter at bildet er tatt og prøve deg frem med hva som blir kulest. Noen enkle redigeringsmuligheter er tilgjengelig etter at du har tatt bildet, men ikke like avsanserte som du finner i apper som Snapseed, Photoshop Express eller lignende.

Photoshop Camera for iOS (App store, gratis)
Photoshop Camera for Android (Play butikk, gratis)
Alternativ nedlastingslenke for Android - APKMirror

Merk at Android-utgaven i utgangspunktet bare er tilgjengelig for Pixel- (3 og oppover), Samsung- (S9 og oppover) og OnePlus-telefoner (6 og oppover) om du laster ned via Play butikk.

Alternativt finnes nettsider som APKMirror, drevet av Android Police, som ikke har denne begrensningen, men som da krever at du åpner opp telefonen for å installere apper fra ukjente kilder. Det kan det i utgangspunktet være en risiko med, men APKMirror har i hvert fall svært godt rykte på seg der.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer