Google-lansering:

Pixel endelig til Norge?

Google inviterer til produktlansering 6. oktober.

TOPPMODELLEN: Pixel 7 Pro lanseres 6. oktober – denne gangen sannsynligvis også i Norge. Foto: Google
TOPPMODELLEN: Pixel 7 Pro lanseres 6. oktober – denne gangen sannsynligvis også i Norge. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

6. oktober skal Google ha en «Made by Google»-lansering der nye produkter blir presentert.

På utviklerkonferansen Google I/O i sommer ga selskapet en smakebit på produktene som snart var på vei, blant annet nye Pixel 7 og Pixel 7 Pro-telefoner.

Denne gangen har imidlertid lanseringen tatt en interessant vending: Også norske journalister er nemlig invitert til lanseringen denne gangen – på et pressearrangement i Oslo. Svenske Feber melder om at det samme skjer i Stockholm, og danske Mobilsiden om at også Google Danmark skal ha et tilsvarende arrangement.

Denne invitasjonen har dukket opp hos mange nordiske journalister denne uka. Foto: Google
Denne invitasjonen har dukket opp hos mange nordiske journalister denne uka. Foto: Google Vis mer

Det bør bety at det endelig er duket for at Google skal selge sine Pixel-telefoner offisielt vårt hjørne av kloden også.

Oppdatert 22. september: Også Telia flagger nå Google-lanseringen på sine nettsider.

Ingen hemmelighet

Google kom ryktemakerne i forkjøpet tidligere i sommer ved selv å dele bilder av de kommende produktene, og de har allerede satt opp en egen nettside om produktene de kommer til å vise fram.

Pixel 7 og Pixel 7 Pro ser ut til å være de første Pixel-telefonene som offisielt lanseres i Norge. Foto: Google
Pixel 7 og Pixel 7 Pro ser ut til å være de første Pixel-telefonene som offisielt lanseres i Norge. Foto: Google Vis mer

Mobiltelefonene Pixel 7 og Pixel 7 Pro er to av produktene. Det er flere ting som gjør dem interessante – Google har de seinere åra vært ganske frampå hva gjelder kameraene i sine mobiltelefoner, og det er dessuten telefoner som garantert får oppdatering til nye Android-versjoner først.

Det er ikke så mye Google har delt om de nye telefonene annet enn hvordan de ser ut på utsida, og at de vil være drevet av en ny versjon av Googles Tensor-prosessor. Men dette er definitivt spennende nyheter for nordmenn, som de siste åra i hovedsak har valgt å kjøpe telefoner fra Apple og Samsung.

Pixel-klokke og nye Nest-produkter

Neste produkt på lista er Pixel Watch. Dette er den første klokka som er laget fra Google fra innsida og ut og ser riktig så lekker ut på promobildene.

Google Pixel Watch lanseres 6. oktober. Foto: Google
Google Pixel Watch lanseres 6. oktober. Foto: Google Vis mer

Sannsynligvis kan vi også forvente oss godt med helsefunksjoner, etter at selskapet kjøpte opp Fitbit tidlig i 2021.

Google lover også nye Nest-produkter til lanseringen, altså nye smarthjem-produkter. Fra før finnes både overvåkingskameraer, høyttalere, smartskjermer, røykvarslere, mesh-nettverk, dørlåser, termostater og ringeklokker fra Nest.

Blant annet ryktes det om en pro-utgave av Nest Wifi, med støtte for Wifi 6E.

Kommer umiddelbart

På sine nettsider skriver Google at alle de nye produktene vil være mulig å kjøpe i deres nettbutikk samme dag som de blir lansert. Og i fysiske Google-butikker, som det riktignok ikke finnes noen av her til lands.

DinSide vil være til stede på arrangementet i Oslo og kommer selvsagt tilbake med mer om de nye produktene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer