TEST: iPhone Xs Max

Plutselig var iPhone størst

… og dyrest, men det er jo ikke noe nytt.

STOR IPHONE: iPhone Xs Max har den største iPhone-skjermen noensinne, som måler 6,5 tommer over diagonalen. Foto: Pål Joakim Pollen
STOR IPHONE: iPhone Xs Max har den største iPhone-skjermen noensinne, som måler 6,5 tommer over diagonalen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens konkurrentene stadig lanserte større og større telefoner, tviholdt Apple lenge på sin 3,5 tommer store skjerm – også da iPhone 4s ble lansert i 2011. Rett før lanserte Samsung sin første Note-telefon, med en «gigantisk» 5,3 tommers skjerm. Side om side så Apple-telefonen ut som en miniputt:

Året etter kom iPhone 5, der skjermstørrelsen var økt til fire tommer, men telefonen var fortsatt like bred som tidligere (58,6 mm for å være nøyaktig); den hadde bare blitt høyere. Ikke før i 2014, med lanseringen av iPhone 6 (4,7") og 6 Plus (5,5"), begynte Apple å tilnærme seg konkurrentene med tanke på skjermstørrelsen.

Men inntil nylig har Apple hele veien tilbudt minst én iPhone med akkurat den nevnte bredden, som avdøde Apple-sjef Steve Jobs mente var den optimale med tanke på ergonomien. Siden Apple nå har stoppet salget av iPhone SE finnes det ikke lenger en iPhone med 58,6 mm bredde.

Da Jobs ble konfrontert med hvorvidt Apple kunne ha gjort noe annerledes for å unngå antenneproblemene i iPhone 4, svarte han at man kunne ha laget telefonene så store at du ikke fikk hånda rundt dem, men at ingen ville kjøpe noe sånt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer