Pokémon Go lastet ned mer enn 15 millioner ganger

Og nå kan du laste det ned selv, helt offisielt.

BLANDER FANTASI OG VIRKELIGHET: Her har vi akkurat oppdaget et monster i vår egen hage. Så gjelder det bare å ikke snuble på veien mot å fange det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
BLANDER FANTASI OG VIRKELIGHET: Her har vi akkurat oppdaget et monster i vår egen hage. Så gjelder det bare å ikke snuble på veien mot å fange det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det råder en skikkelig Pokémon Go-mani verden over, etter at Nintendo lanserte mobilspillet i forrige uke. De offisielle nedlastingstallene fra Google Play og App Store har allerede passert hele 15 millioner, ifølge USA Today.

Dette til tross for at spillet foreløpig frem til nå kun har vært tilgjengelig i USA, Australia og New Zealand. I tillegg kommer en stor mengde nedlastinger fra uoffisielle kanaler, som vi har beskrevet her.

OPPDATERT: Spillet er nå lansert også i Norge, og er tilgjengelig både i Google Play og i App Store.

Ifølge tall USA Today har hentet inn, spiller brukerne Pokémon Go i gjennomsnitt 33 minutter hver dag. Til sammenligning er gjennomsnittlig bruk av Facebook kun 22 minutter hver dag. Det er imidlertid langt opp til Candy Crush Saga, der gjennomsnittlig brukstid hver dag er 43 minutter.

Advarer mot uvettig bruk

I spillet skal du finne virtuelle monstre i virkelige omgivelser, ved hjelp av mobilens kamera og GPS-mottaker. Dette har ført til en rekke ulykker der spillere har spillere har gått på hverandre, krasjet med trær og krysset motorveier uten å se seg for. I USA har politiet derfor nylig gått ut med advarsler om uvettig bruk av spillet, melder avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer