Politiet advarer: Blir presset til å dele nakenbilder

Oppfordrer foreldre til å følge med på hvilke apper barna bruker.

SOSIALE MEDIER: Her gir Kripos og Redd Barna råd om hvordan man skal snakke med barn og unge om nettvett. Video: Kripos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foruten de store og populære chatteappene som Messenger, WhatsApp og Snapchat, dukker det stadig opp nye apper som brukere flokker til.

Omstridte apper som TikTok og OnlyFans ble på kort tid kjempepopulære, mens Omegle sakte, men sikkert har bygd seg opp til å bli en populær tjeneste blant tenåringer.

Advarer mot Omegle

Til forskjell fra apper som Messenger og WhatsApp, snakker du kun med fremmede personer på Omegle, som kan minne litt om Chatroulette, der du videochattet med helt tilfeldige personer i nettleseren.

Nå advarer politiets nettpatrulje mot å la unge bruke tjenesten, som kun er tilgjengelig i nettleseren – ikke som en egen app.

- Vi får gjennom nettpatruljene tips om ulike chattetjenester som vi mener er bekymringsfulle. Vi får ofte høre at de unge har blitt lokket, lurt og presset til å dele nakenbilder av seg selv via ulike tjenester. Omegle er en av disse, skriver Politiets Nettpatrulje Møre og Romsdal på Facebook.

De påpeker at aldersgrensen for vanlig chat er 13 år, mens på videochat er den 18 år. Likevel ser de at flere mindreårige bruker tjenesten som hverken krever brukernavn eller passord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer