Populær iPhone får ikke storoppdatering

I september blir din iPhone "ny" med iOS 13. Men ikke hvis du har en av de litt eldre modellene.

Populær iPhone får ikke storoppdatering
Publisert

iPhone 6 er en av de mest populære iPhone-modellene gjennom tidene. Det var den første i serien med stor skjerm og flat design, da den ble lansert i 2014, og den var i salg helt til 2017. Du kan lese vår test her.

Faktisk er designet fortsatt i bruk, på modellene iPhone 7 og iPhone 8 - som begge fortsatt er å få kjøpt i Apple Store.

Blir ikke oppdatert lenger

Men nå mener tydeligvis Apple at tiden er moden for å fokusere på nyere modeller enn sekseren, skriver USA Today.

I september skal Apple lansere iOS 13, den neste store oppgraderingen av operativsystemet. Blant nyhetene er bedre foto- og videofunksjonalitet, bedre personvernkontroll, tastaturer, emoji-er og en kraftig oppgradert kart-app (Apple Maps).

Dette blir imidlertid en oppdatering som kun vil fungere med iPhone 6S og nyere, altså modeller fra 2015 og fram til i dag.

Det betyr at hvis du har iPhone 6, selv om du kjøpte den for bare to år siden, har du gjort din siste store oppdatering av operativsystemet. Det samme gjelder naturligvis eldre modeller av iPhone.

Krever ofte mer

Det er et velkjent problem at mobiltelefoner kan bli tregere med nye versjoner av operativsystemet. Dette skyldes ofte nye og mer prosessorkrevende funksjonalitet, og er ikke noe som bare gjelder for Apples telefoner. Det gjelder forsåvidt ofte også for PC-er.

Mange vil nok huske innrømmelsen som kom fra Apple i 2017, etter at mange hadde meldt om at deres iPhone ble tregere og tregere for hver oppdatering de gjorde.

Apple hevdet imidlertid at det ikke skjedde fordi de ville lokke deg til å kjøpe en ny mobil, men fordi batteriet har mistet så mye av kapasiteten sin at det ikke lenger er i stand til å levere nok og stabil strøm til prosessoren under de mest krevende situasjonene. Les mer om saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer