Populær iPhone får ikke storoppdatering

I september blir din iPhone "ny" med iOS 13. Men ikke hvis du har en av de litt eldre modellene.

Populær iPhone får ikke storoppdatering
Publisert

iPhone 6 er en av de mest populære iPhone-modellene gjennom tidene. Det var den første i serien med stor skjerm og flat design, da den ble lansert i 2014, og den var i salg helt til 2017. Du kan lese vår test her.

Faktisk er designet fortsatt i bruk, på modellene iPhone 7 og iPhone 8 - som begge fortsatt er å få kjøpt i Apple Store.

Blir ikke oppdatert lenger

Men nå mener tydeligvis Apple at tiden er moden for å fokusere på nyere modeller enn sekseren, skriver USA Today.

I september skal Apple lansere iOS 13, den neste store oppgraderingen av operativsystemet. Blant nyhetene er bedre foto- og videofunksjonalitet, bedre personvernkontroll, tastaturer, emoji-er og en kraftig oppgradert kart-app (Apple Maps).

Dette blir imidlertid en oppdatering som kun vil fungere med iPhone 6S og nyere, altså modeller fra 2015 og fram til i dag.

Det betyr at hvis du har iPhone 6, selv om du kjøpte den for bare to år siden, har du gjort din siste store oppdatering av operativsystemet. Det samme gjelder naturligvis eldre modeller av iPhone.

Krever ofte mer

Det er et velkjent problem at mobiltelefoner kan bli tregere med nye versjoner av operativsystemet. Dette skyldes ofte nye og mer prosessorkrevende funksjonalitet, og er ikke noe som bare gjelder for Apples telefoner. Det gjelder forsåvidt ofte også for PC-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer