Praktisk bilnavigering fra Zepto

Ute etter en rimelig og funksjonelt bilnavigasjonssystem? Du kan nå få kjøpt en alt i ett-pakke fra Zepto, som inkluderer en PDA og kart over hele Skandinavia.

Publisert
Sist oppdatert

Systemer for bilnavigering er fremdeles et relativt dyrt tilbehør, og skal det gjøres ordentlig nøyakting krever de en grundig installasjon. Det finnes imildertid løsninger som finner veien for deg og baserer seg på håndholdte PCer. Vi har tidligere skrevet om en lignende løsning som fungerer på iPaq-maskiner fra HP/Compaq, men denne gangen er det norske Zepto som selger en pakkeløsning tilpasset sine Mio-PDAer.

Enkelt oppsett

GPS-antennen i bakgrunnen
GPS-antennen i bakgrunnen Vis mer


Løsningen monteres på dashbordet til en bil (det følger med en bilholder), og kobles til sigarettenneren. Først må du selvsagt installere kartet og programvaren på PDAen, og det leveres av et firma som heter Tom Tom Software. Det følger med kart for hele Skandinavia, og oppsettet er enkelt og greit.

Den store fordelen med dette systemet i forhold til de PDA-baserte systemene vi har sett på tidligere, er at Zeptos løsning inkluderer stemme, og at kartene presenteres i 3D. Stemmen er lest inn både på norsk og engelsk, og forteller deg hvor du skal kjøre.

Kartet virker nøyaktig og gjennomført, selv om vi dessverre ikke hadde muligheten å teste systemet med skikkelig langveiskjøring. Uansett fungerer det bra, og hvis du for eksempel skulle miste en avkjørsel, kalkulerer programmet en ny rute, og varsler deg om denne. Kartet over Norge tar for øvrig en del plass, så sørg for å ha minnekort i PDAen. Et SD-kort på 128 MB følger med i pakken.

Mye for pengene

PDAen du får med pakken er en Mio 338 - en god PocketPC 2002-basert maskin, som kanskje ikke har den krafitgste maskinvaren, men er en liten, stilig og brukervennlig. Du kan lese vår test av den her. Systemet passer for øvrig til alle Mio- og ViewSonic-PDAer, og Zepto tilbyr nå også en kraftigere Mio-PDA med 400 MHz prosessor og innebygd digitalt kamera.

I navigeringspakken får du altså PDAen, GPS-antenne, bilholder og minnekort. Hele settet koster 7590 kroner inkludert moms, og vi synes det gir god valuta for pengene. Systemet finner veien effektivt, er lett å sette opp, og koster fremdeles ganske lite, tatt i betraktning at du får en fullt funksjonell PDA i tillegg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer