Praktisk bilnavigering fra Zepto

Ute etter en rimelig og funksjonelt bilnavigasjonssystem? Du kan nå få kjøpt en alt i ett-pakke fra Zepto, som inkluderer en PDA og kart over hele Skandinavia.

Publisert
Sist oppdatert

Systemer for bilnavigering er fremdeles et relativt dyrt tilbehør, og skal det gjøres ordentlig nøyakting krever de en grundig installasjon. Det finnes imildertid løsninger som finner veien for deg og baserer seg på håndholdte PCer. Vi har tidligere skrevet om en lignende løsning som fungerer på iPaq-maskiner fra HP/Compaq, men denne gangen er det norske Zepto som selger en pakkeløsning tilpasset sine Mio-PDAer.

Enkelt oppsett

Løsningen monteres på dashbordet til en bil (det følger med en bilholder), og kobles til sigarettenneren. Først må du selvsagt installere kartet og programvaren på PDAen, og det leveres av et firma som heter Tom Tom Software. Det følger med kart for hele Skandinavia, og oppsettet er enkelt og greit.

Den store fordelen med dette systemet i forhold til de PDA-baserte systemene vi har sett på tidligere, er at Zeptos løsning inkluderer stemme, og at kartene presenteres i 3D. Stemmen er lest inn både på norsk og engelsk, og forteller deg hvor du skal kjøre.

Kartet virker nøyaktig og gjennomført, selv om vi dessverre ikke hadde muligheten å teste systemet med skikkelig langveiskjøring. Uansett fungerer det bra, og hvis du for eksempel skulle miste en avkjørsel, kalkulerer programmet en ny rute, og varsler deg om denne. Kartet over Norge tar for øvrig en del plass, så sørg for å ha minnekort i PDAen. Et SD-kort på 128 MB følger med i pakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer