Premiereklart for Bredbåndsfabrikken

Vi har besøkt Bredbåndsfabrikken, selskapet som har skapt blest med sitt tilbud om 10 Mbps Internett-forbindelse og bredbåndstjenester for en meget billig penge. Første kunde skal kobles opp på fibernettet i oktober. Hvilke byer står for tur og hva har du i vente? Vi har svarene.

Publisert

Da DinSide Data skrev om Bredbåndsfabrikken så tidlig som 2. april i år, fikk vi flere henvendelser fra lesere som lurte på om dette var en aprilspøk! En så rask Internett-tilknytning for privatpersoner som 10 Mbps – til noen hundrelapper per måned for ubegrenset bruk – ja, det var for godt til å være sant trodde mange.

Nå har seks måneder gått siden vår første artikkel om Bredbåndsfabrikken (den artikkelen kan du lese 8823">her), og vi har sjekket hvordan det går med datterselskapet av svenske Bredbandsbolaget. Hvor langt har utbyggingsprosessen kommet, holder selskapet det det lover og hva kan du forvente fra Bredbåndsfabrikken?

Ikke som de andre

Bredbåndsfabrikken skiller seg fra de andre tilbyderne av høyhastighets- og bredbåndstilknytning til Internett av flere grunner.

For det første bør det poengteres at Bredbåndsfabrikken definerer bredbånd som en forbindelse på mer enn 2 Mbps (megabit per sekund) begge veier. Men uenigheten er stor i bransjen om hva som egentlig kan klassifiseres som bredbånd, og diskusjonen går til tider hett. Mange mener svenske Bredbandsbolaget tar feil når det går ut i Sverige og hevder at Chello ikke er bredbånd med sine forbindelser på enten 640/128 Kbps eller 300/64 Kbps (nedlasting- og opplastingshastighet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer