TEST: Huawei Watch GT2 Pro

Premium klokkeopplevelse fra kineserne

Meget godt valg for deg som verdsetter høy byggekvalitet og lang batteritid.

SLIK FUNGERER DEN: Se videoen for en kjapp demonstrasjon av navigering og funksjoner på klokka. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Huawei opplever tøffe tider på mange plan - men det skyldes definitivt ikke at de lager dårlige produkter. Både mobiler, PC-er og klokker fra selskapet, har gang på gang fått god score i tester her på Dinside.

Watch GT-klokkeserien er intet unntak, og både GT, GT2 og GT2e har fått gode skussmål fra oss, ikke minst når det gjelder batteritid. Dette er klokker med et rikt utvalg av funksjoner som fokuserer rundt forskjellige aktiviteter.

Ny toppmodell

De siste ukene har vi stiftet nærmere bekjentskap med GT2 Pro, den nye toppmodellen i serien. Pro er premium-valget i serien, og byr på bedre byggekvalitet enn GT2, med blant annet kasse i titan, safirglass og keramisk bakside - og en ny og rask induksjonslader.

LEKKER: GT2 Pro er en lekker smartklokke med robust kasse og lassevis av funksjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LEKKER: GT2 Pro er en lekker smartklokke med robust kasse og lassevis av funksjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Den har også en ny og forbedret sensor for pulsmåling - og noen flere treningsfunksjoner, blant annet for golfere og skiløpere.

Siden du ikke kan installere apper, er det ikke en fullverdig smartklokke - men det er ikke sikkert du vil savne så mye likevel. Og da kan vi jo likeså godt gå rett på funksjonene, så får du et raskt overblikk over det viktigste:

 • Tracking av mer enn 100 forskjellige treningsaktiviteter
 • Pulsmåler
 • Måling av oksygenopptak
 • Måling av stressnivå
 • Søvnmåler
 • Luftrykksensor
 • Kompass
 • Støtte for GPS og GLONASS lokasjonstjenester
 • Høyttalertelefon med kontaktliste, du kan ringe og motta samtaler (krever mobilen din i nærheten)
 • MP3-spiller med 4 GB lagringsplass
 • Viser varsler fra mobilen
 • Synkroniserer via Bluetooth, wifi støttes ikke
 • Annet: Lommelykt, Finn telefonen, Alarmer, Værvarsel mm

Og så var det det fysiske:

 • 46 millimeter urkasse i titan med keramisk bakside
 • Berøringsfølsom AMOLED-skjerm på 1,39 tommer, 454 x 454 piksler oppløsning
 • Sort eller grå gummirem, kan også fås i classic-utgave med skinnrem
 • Huawei Kirin A1-prosessor
 • 32 MB RAM, 4 GB lagring
 • Batteri på 455 mAh og inntil 14 dager batteritid ifølge produsent
 • Vekt på 52 gram

Selv om vi ikke hadde mye å utsette på byggekvaliteten på GT2 og GT2e, både føles (litt på grunn av 10 prosent høyere vekt) og ser Pro-utgaven mer eksklusiv ut. Men den koster da også vesentlig mer, men med en prislapp på rundt 3300 kroner er den fortsatt rimeligere enn mange konkurrenter i premium-segmentet av aktivitetsklokker.

SOLID: Klokka har en tillitsvekkende byggekvalitet og design. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SOLID: Klokka har en tillitsvekkende byggekvalitet og design. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Slik er den i bruk

La oss se nærmere på eksteriøret. Byggekvaliteten er alt nevnt - og la det være sagt med det samme: Dette ser ut som en helt vanlig klokke, der du kan velge mellom en rekke urskiver. Standard er en klassisk skive med visere, der du også ser antall skritt, dato og gjenstående batteritid. Men du kan velge mellom 13 stykker direkte på klokka - og mange, mange flere via appen.

OPPDATERT: Det er nå mulig både for iOS og iPhone å laste ned flere urskiver.

FRITT VALG: Du har mange forskjellige urskiver å velge mellom. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FRITT VALG: Du har mange forskjellige urskiver å velge mellom. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Klokka fungerer bra mot Huawei Helse-appen på iPhone, er det en del funksjonalitet som mangler eller fungerer noe dårligere på iOS (Finn telefonen, for eksempel - den virker bare av og til mot iPhone). Og vi opplever dessuten at synkronisering av data går tregere mot iOS enn Android - så da er du advart.

Foreløpig er det dessuten begrenset støtte for tredjeparts-apper, og vi vet heller ikke hva som er i pipen fra Huawei.

Skjermen er svart mesteparten av tiden, den skrur seg på når du løfter armen til typisk «se på klokka-vinkel», i hvert fall de fleste gangene. Det hender vi må gjøre bevegelsen flere ganger, men det skjer heldigvis ikke ofte.

Betjeningen skjer via direkte berøring, samt via de to trykknappene til høyre. Sveip fra sidene viser deg data fra de forskjellige sensorene i tillegg til været, sveip fra topp til en hurtigmeny og fra bunnen får du se siste varsler. Det er enkelt, intuitivt og sitter kjapt i fingrene.

Øverste knapp tar deg rett inn i funksjonslisten, mens den nederste går rett til treningsmodiene. Her finner du alt fra spasering både innendørs og utendørs, til golf og triatlon. Det aller meste er dekket.

Se vidoen øverst for å se hvordan det fungerer i praksis.

Under aktivitet

Starter du på en aktivitet uten å aktivere funksjonen på klokka, kan du oppleve å få spørsmål om den skal starte å logge aktiviteten. Klokken vibrerer lett når den vil informere eller spørre om noe, og en stemme forteller deg hvordan det går underveis i treningsøktene.

Kjører du på for hardt og pulsen går i taket, blir du advart - og bedt om å roe ned.

Premium klokkeopplevelse fra kineserne

Appen gir deg svært detaljerte oversikter over øktene, med alt fra trasé, puls- og fartsoversikter, treningseffekter og mye mer. Det er relativt enkelt å se hvordan formen forbedres over tid. Det er slike ting som kan være med på motivere en nerd som meg til å trene.

Hver gang du får et varsel på telefonen, for eksempel tekstmelding eller Messenger, dukker den opp på skjermen etter en kort vibrasjon. Dessverre støttes kun tekst, ikke bilder og smileys. Snapchat-meldinger kommer bare opp som tomme varsler.

Undertegnede regner seg selv som en normal mosjonist, og den siste tiden har jeg gått på en rekke fjellturer. Pulsmåleren på lillebror GT2e viste ofte unormal høy puls (jeg er 49 år gammel og har fått målt puls på 190). På GT2 Pro virker maksnivået å være mer presist. Jeg har også sjekket avstander og høydemetre, og kan bekrefte at de øvrige målingene virker å være pålitelige.

SMS: Det er hendig å lese meldinger på klokka, så slipper du å ta opp mobilen hele tiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SMS: Det er hendig å lese meldinger på klokka, så slipper du å ta opp mobilen hele tiden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Dette elsker vi

Søvnmålingen er en funksjon vi har blitt helt hekta på. Søvnen din logges automatisk, og du får opp alt av info om hvor lenge og godt du har sovet, i appen. Du får også en score på søvnen din og tips om hvordan du kan forbedre den.

Om du vil kan du også sette på en smart alarm, der du for eksempel kan tillate at klokka kan få vekke deg inntil 20 minutter før tiden du har valgt, dersom den registrerer at du er i en lett søvnfase.

Helt nøyaktig er søvnmålingen ikke - er du våken på natta og ligger relativt rolig, er det stor risiko for det blir registrert som lett søvn. I tillegg registreres REM-søvn (drømmesøvn) og dyp søvn.

DETALJERT SØVNANALYSE: Man kan fort bli veldig fascinert av detaljert søvnanalyse. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DETALJERT SØVNANALYSE: Man kan fort bli veldig fascinert av detaljert søvnanalyse. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Til slutt er det et tre andre egenskaper som gjør at GT2 Pro er en av aktivitetsklokkene som absolutt bør vurderes: For det første er den vanntett, og man trenger aldri å tenke på å ta den av i dusjen, for eksempel. Safirglasset er ripefritt og klokka som helhet tåler tøff behandling - men viktigst: Batteritiden. Den er vanskelig å matche.

Etter vår erfaring kan du fint regne rundt 10 dager mellom hver gang du tar fram induksjonsladeren, selv med flere timeslange treningsøkter og GPS aktivert hele tiden. Og klokka lader i tillegg svært raskt. Bare noen få minutter i laderen gir mange timer bruk.

Vi målte fra 7 til 36 prosent kapasitet på en halvtime. Det skulle i så fall være nok til tre-fire dager.

INDUKSJON: Legg klokka i skåla og vent noen minutter - så har du batteritid på mange timer. Det er noe av det som imponerer oss mest ved GT2 Pro. Foto: Bjørn Eirik Loftås
INDUKSJON: Legg klokka i skåla og vent noen minutter - så har du batteritid på mange timer. Det er noe av det som imponerer oss mest ved GT2 Pro. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Konklusjon

Huawei GT2 fikk terningkast 4 i vår test. Den gis til produkter som gir deg det du bør forvente i den aktuelle klassen, der også pris er en faktor. GT2e bød på mye av det samme, men til en svært gunstig pris - og fikk terningkast 5, som gis dersom man får mer enn forventet.

GT2 Pro er et godt steg opp på kvalitetsskalaen, og det er uten tvil en meget god aktivitetsklokke. En av våre favoritter i skrivende stund, faktisk.

Så er spørsmålet: Er den verdt prisen? Kanskje, men Huawei gjør det litt vanskelig for seg selv ved at lillebror GT2e koster bare halvparten. Den mangler telefonimulighetene og har litt enklere byggekvalitet, men opplevelsen under bruk er ikke veldig forskjellig. GT2e gir etter vår mening derfor mer for pengene.

Men så var det denne premium innpakningen da - sett opp mot den øvrige konkurransen. Vi vaker mellom en sterk firer og svak femmer, men lander til slutt på sistnevnte - men kun om du har Android-mobil.

Valget er ditt, få uansett med deg plussene og minusene i boksen under - i tillegg til testene av for eksempel den nye Polar-klokka og Fitbit Charge 4 (terningkast 6) før du bestemmer deg.

Testresultat

Huawei Watch GT2 Pro

Meget robust, svært god batteritid, gode funksjoner for måling av puls og søvn, rikt utvalg med aktiviteter, innebygd GPS, vanntett, brukervennlig, handsfree-støtte

Kan ikke installere apper, ikke kontaktløs betaling, varslene fra mobil mangler grafikk, begrensede muligheter for deling av treningsdata med tredjepartsapper, noen iOS-begrensninger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer