Apple Vision Pro

Prisen gir hakeslepp

Har Apple det som skal til for å lykkes med AR-briller?

Kommer alle til å gå rundt i gatene med slike på seg om noen år eller flopper dette fullstendig? De nye Apple-brillene vekker oppsikt på flere måter. Video: Kirsti Østvang / Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(SAN FRANCISCO): Det har gått rykter om dem i årevis, og mandag kveld norsk tid kunne Apple endelig avduke sine nye AR-briller, Vision Pro.

Det gikk imidlertid et gisp gjennom publikum på åpningstalen av den årlige utviklerkonferansen WWDC, da Tim Cook avslørte prisen på det som er det første store nye produktet fra selskapet på nesten ti år.

Hakeslepp av prisen

De vil koste 3500 dollar når de kommer i salg i USA begynnelsen av neste år. Det er 500 dollar mer enn det ryktene sa på forhånd, og tilsvarer 36 800 kroner. Med dagens kurs og moms kan den norske prisen fort bli 40 000 kroner, om ikke mer.

Apple prøvde å selge inn prisen med at dette er både high-end TV, lydanlegg og datamaskin i ett, og på den måten er det nærmest et kupp.

Tiden vil vise om folk er enige med dem. Pressen fikk bare se og ikke røre de nye brillene i demorommet i Steve Jobs Theater i Apples romskip, Apple Park, etter at lanseringen var ferdig.

En science fiction-drøm

Vision Pro ser i hvert fall kule ut om ingenting annet. Som tatt ut av en science fiction-film - og da snakker vi ikke bare om science fiction-prisene - - eller de nyeste slalombrillene til James Bond.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer