Huawei Mate X lansert

Prislapp: 22.500 kroner!

Her er Huaweis svar på Samsungs brettbare telefon.

BRETT UT: Huawei Mate X har skjerm både foran og bak, og kan brettes ut til å bli et åtte tommer stort nettbrett. Foto: Huawei
BRETT UT: Huawei Mate X har skjerm både foran og bak, og kan brettes ut til å bli et åtte tommer stort nettbrett. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Mobile World Congress-messen i Barcelona er i gang, og med det tikker nyhetene inn på løpende bånd.

Dagen før messen viste Huawei frem sin nye godbit – Huawei Mate X kan brettes ut til å bli et åtte tommers nettbrett, eller brukes som en vanlig telefon – men da med skjermer både foran og bak.

Dermed har kineserne gjort en litt annen vri enn Samsung, som har «nettbrett-skjermen» på innsiden av bretten på sin nye Galaxy Fold.

Større mobilskjerm

Når du bruker Mate X som mobiltelefon er den 11 millimeter tykk, og den største av skjermene måler 6,6 tommer diagonalt (19,5:9-format). På baksiden en skjerm i 25:9-format (altså veldig smal/høy), som er 6,38 tommer over diagonalen.

Brettet ut blir tykkelsen halvert, og du får da i praksis et 5,5 mm tykt nettbrett som måler åtte tommer over diagonalen. Nesten kvadratisk, med et størrelsesforhold på 10,14:9.

Sammenligner vi med Galaxy Fold her, kan Samsung bare skilte med en 4,6 tommers skjerm med ganske tykke kanter når du bruker den som mobiltelefon, og en nettbrett-skjerm på 7,3 tommer. Hvis våre beregninger er korrekt, betyr det at Huawei Mate X har 26 prosent større skjermareal i nettbrett-modus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer