Prisma lager kunstverk av bildene dine

Instagram-brukernes nye bestevenn?

RENE KUNSTEN: Med et par trykk kan du gjøre om helt vanlige bilder til rene kunstverk med iOS-appen Prisma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RENE KUNSTEN: Med et par trykk kan du gjøre om helt vanlige bilder til rene kunstverk med iOS-appen Prisma. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Hipstamatic gjorde sitt inntog i App Store for snart syv år siden, har det å påføre ulike filtre på bilder blitt sentralt i mange fotoapper, blant annet Instagram, Snapchat og norske Deeme.

Men der de fleste av dem kun justerer farger og kontrast, byr iOS-appen Prisma på noe litt mer avansert.

Her får bildene nemlig en helt annen stil basert på hvilket filter du velger, og resultatene blir ofte svært fiffige – nesten som om de var kunstverk.

Bare se her:

Gjøres på nett

For å få til disse effektene, brukes Prismas servere, som bruker kunstig intelligens og nevrale nettverk for å generere effektene.

Du er derfor avhengig av nettilgang for å bruke appen, og det tar litt lenger tid, typisk 3-4 sekunder, å generere bildene enn hva det gjør om det hadde blitt gjort lokalt på telefonen.

Appen minner derfor i stor grad om Pikazo, men går vesentlig raskere og gir mer konsistente resultater selv om du ikke har like frie tøyler.

Del rett på Instagram

Det er tydelig at utviklerne har laget appen med Instagram som tenkt mål for bildene man lager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.