Rimeligere samtaler til EU

Pristak på samtaler til utlandet: - Mer enn halvering til enkelte land

EU skal innføre pristak på samtaler og tekstmeldinger, og Norge vil følge etter.

RINGEPRISER: I mai 2019 innfører EU maksimalsatser på samtaler og tekstmeldinger. De kommer også norske forbrukere til gode. Foto: Dinside
RINGEPRISER: I mai 2019 innfører EU maksimalsatser på samtaler og tekstmeldinger. De kommer også norske forbrukere til gode. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra neste år vil nordmenn kunne dra nytte av en ny forordning fra EU som innebærer reduserte priser for internasjonale samtaler og tekstmeldinger. Det fremkommer i et høringsforslag fra Samferdselsdepartementet.

I en pressemelding sier samferdselsminister Jon Georg Dale at det ikke er et krav om at Norge innfører pristaket samtidig som EU – 15. mai 2019 – men at departementet, med hensyn til norske forbrukere, foreslår at tilsvarende maksimalpriser skal gjelde i Norge fra samme tidspunkt.

For nordmenn vil det bety betydelig reduserte priser når man ringer eller sender tekstmeldinger fra Norge og til mottakere i EU og EØS. I pressemeldingen skriver Samferdselsdepartementet at prisene kan bli mer enn halverte.

«For forbrukere som i dag ikke har inkludert minutt og SMS til andre land i EØS-området i sitt abonnement, vil den foreslåtte maksimalprisreguleringen kunne bidra til mer enn en halvering av minuttprisen til enkelte land», skriver departementet i pressemeldingen.

Maksimalsatsene som EU har bestemt ligger på henholdsvis 0,19 euro (rundt 1,85 kroner) per minutt for samtaler og 0,06 (rundt 60 øre) per tekstmelding. Telia- og Telenor-kunder betaler i dag henholdsvis 3,99 og 4,99 kroner per minutt å ringe til flere land utenfor Norden, deriblant Tyskland og Storbritannia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer