Prizmo - iPhone som skanner?

Det finnes app'er for alt, noen ganger er det for godt til å være sant?

Prizmo - iPhone som skanner?
Publisert
Sist oppdatert

Siden det finnes over 350 000 apps er det umulig å skaffe seg full oversikt, man må høre på andre og gå videre derfra. Vi hørte om noen som brukte iPhone til å skanne kvitteringer, gjøre dem søkbare og legge dem inn i andre programmer som holder orden på notater. Vi søkte i AppStore og fant et program som skiltet med overraskende avanserte egenskaper. Det måtte vi teste.

Prizmo

Programmet har en lang forhistore på Mac-platformen, og iPhoneversjonen byr på mange funksjoner der andre programmer bare har én. Her kan du skanne ved å bruke kameraet, du kan så redigere og bearbeide bildet for å gjøre det lettere for neste del av programmet å tolke det om til lesbar tekst (OCR - Optical Character Recognition) i forskjellige sammenhenger.

For det er ikke bare å lese tekst programmet skilter med, det skal kunne håndtere visittort og regninger også, pluss hjelpe til med å splitte regninger f.eks. på resturant.

En av grunnene til at vi valgte å sjekke ut dette programmet er at det støtter norsk språk i OCR-biten, en forutsetning for å få til noe fornuftig resultat.

I bruk

Du velger først funksjon fra en liste:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer