Apple iOS 15

Problemer etter iPhone-oppdatering

Apple får hard kritikk etter at de har lansert iOS 15.

IPHONE: Her får du en veiledning for hvordan du oppdaterer iPhone. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tampen av september lanserte Apple den nye iPhone 13-serien og rullet ut iOS 15 til flere generasjoner med iPhoner, men kort tid senere ble det rapportert om feil i det ferske operativsystemet.

Blant annet opplevde brukere at de ikke fikk låst opp iPhone 13 med Apple Watch, mens andre fikk varsel om lagringsplassen på iPhonen var full uten at den var det.

– Forhastet og upålitelig

I helgen slapp Apple oppdateringen iOS 15.0.1 som skulle luke ut de nevnte problemene, men også rette en feil som rammet enkelte Fitness+-brukere.

Oppdateringen inneholder også flere andre feilrettinger, uten at Apple går i detalj på hva disse omhandler.

Dog spørs det om du bør oppdatere med det første. Nettstedet Forbes, som omtaler oppdateringen som «forhastet og upålitelig», skriver at flere av iOS 15-brukerne rapporterer om at feil som nevnte lagringsproblem ikke er blitt fikset, og enkelte langer ut mot Apple på Twitter.

Enkelte, som ikke var berørt av problemet, opplever at lagringsfeilen har dukket opp etter de har installert iOS 15.0.1.

Heller ikke problemet med Apple Watch og iPhone ser ut til å være løst for samtlige etter iOS 15.0.1:

For øyeblikket finnes det dessverre ikke en offisiell løsning på problemet, som iOS 15.0.1-oppdateringen skulle fikse, så berørte brukere må trolig vente på en eventuell iOS 15.0.2-oppdatering før det er rettet.

Apple har så langt ikke kommentert klagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer