Proft og ungt fra Nokia

Nokia viste frem to nye mobiltelefoner på CeBit-messen tirsdag. Både forretningsfolk og musikkelskere bør se opp for de nye modellene.

Publisert
Sist oppdatert

Det ble en begrenset forestilling fra Nokia på årets CeBit, da kun to nye mobiler ble presentert. Ingen av de er direkte revolusjonerende, men det er jo alltid hyggelig med nye produkter i butikkene uansett.

Den første nyheten heter 6220, og er rettet mot businessbrukere. Det er produsentens første telefon som støtter EDGE-standarden for utveksling av data. EDGE tillater nedlastning av data med opptil 118,4 kbps, og er i essensen en forbedring av GPRS-standarden. Det er bare synd at praktisk talt ingen operatører i Europa støtter EDGE for øyeblikket - men det kommer etter hvert.

Dessuten har 6220 en WAP 2.0-nettleser for høykvalitets websurfing.

Av andre finesser nevner vi innebygd kamera, FM-radio, fargeskjerm (128x128 piksler, 4096 farger), triband, avspilling av video (ikke opptak), e-post, MMS, polyfoniske ringelyder og lommebok-program. Dessverre ingen Bluetooth denne gangen heller.

Telefonen veier 92 gram og har et diskret, profesjonellt utseende. Den skal komme i butikkene i løpet av tredje kvartal 2003, men prisen er enda ikke tilgjengelig.

For ungdommen

Det andre produktet som ble lansert heter 3300, og er en underholdningstelefon. Her er vekten lagt på avspilling av musikk, og telefonen støtter formatene MP3 og AAC. Telefonen har innebygd høyttaler, FM-radio og True Tone-funksjonalitet som lar deg bruke ordentlig musikk som ringesignaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer