Prøv denne koden

Hemmelig meny avslører batterihelsa til smartmobilen.

SKJULTE KODER: Det finnes en rekke koder som kan låse opp skjulte funksjoner på Android-telefoner. Foto: Kirsti Østvang
SKJULTE KODER: Det finnes en rekke koder som kan låse opp skjulte funksjoner på Android-telefoner. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Jo mer avanserte smartmobilene våre blir, jo mer strømkrevende blir de. Derfor har det ikke skjedd noen store fremskritt i økt batteritid på telefoner i senere tid.

Og selv om mange opplever ganske god batteritid den første tida man har en ny smartmobil, vil den over tid svekkes. For hver gang man lader mobilen, blir batteriet litt dårligere. Særlig når den har blitt et par år gammel, begynner man å merke dette.

Nettopp derfor er det viktig å følge med på den såkalte batterihelsa til smartmobilen sin. Dette kan gjøres på en rekke forskjellige måter.

Sjekk batteriinnstillingene

Har du iPhone, kan du gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og lading for å sjekke status på maksimal kapasitet. Dette forteller deg noe om hvordan kapasiteten er sammenlignet med da batteriet var nytt.

Er den lav, kan det være forklaringa på hvorfor Apple-mobilen går fort tom for strøm.

Går du et menyvalg tilbake på iPhonen din, kan du dessuten se hvilke apper som bruker mest strøm.

På Android finnes lignende funksjonalitet.

Menyvalget kan variere noe fra enhet til enhet, men som regel kan du gå til Innstillinger > Batteri for å se hvordan batteriet har blitt brukt siden forrige gang det var fulladet.

Hemmelig meny

Men i tillegg til dette har Android-brukere også en annen mulighet via en skjult meny. Ifølge den finske avisa Iltalehti vil denne skjulte diagnostikkmenyen vise batteriinformasjon, WLAN-status og bruksstatistikk.

Du finner menyen ved å åpne Telefon-appen og taste inn følgende:

*#*#4636#*#

Ifølge Iltalehti nekter noen mobiler riktignok å gi brukerne tilgang til denne informasjonen, så det kan være det ikke fungerer, understreker avisa.

Egne apper

Har du en Samsung-mobil, har Samsung Members-appen en diagnostikkmeny for å teste ytelsen på enheten din, ifølge Android Police. Den kommer forhåndsinstallert på de fleste Samsung-telefoner, ifølge nettstedet.

Til Android finnes det også apper som Accubattery og CPU-Z som kan vise detaljert informasjon om batterihelsa.