Psion blir nesten som en PC

Med en fargeskjerm på 640x480 piksler, godt tastatur og skikkelig støtte for Java-programmer, utfordrer lille Psion netBook produsentene av vanlige bærbare PCer.

Psion blir nesten som en PC
Publisert

Psion nyeste PDA (Personal Digital Assistant), netBook, vil gi deg en 7,7" STN-skjerm med oppløsning på 640x480 piksler i farger. Prosessoren er en SA-1100 StrongARM med klokkehastighet på 190 MHz produsert av Intel. Standard internminne for denne maskinen er 32 MB DRAM, men dette kan oppgraderes til 64 MB DRAM.

Maskinen kommer til å ha plass til CompactFlash-kort for ekstra lagringskapasitet, trådløs port med overføringshastighet opp til 4 Mbps, RS232-port, og dessuten én Type I/II PC-Card-port (PCMCIA) for tilkobling av eksterne enheter. netBook mangler modem, men nettopp dette er en enhet som kan kobles til PC-Card-porten.

Vekten er 1,15 kg, og volumet er 1582 cm³ (23,5x18,2x3,7 cm). I tillegg kommer strømomformeren på 220 gram. Tastaturet har hele 84 taster, noe som er omtrent like mye som en vanlig bærbar PC. Ut fra bildene å dømme, vil tastaturet være av samme høye klasse som tidligere Psion-maskiner.

Ren Java

For mange vil nok den største nyheten med denne maskinen være at den leveres med støtte for Java-programmer, som fortolkes av Java Virtual Machine versjon 1.1.4. Dette betyr at det kommer til å være mange programmer tilgjengelig for Psion netBook allerede ved lansering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer