Qtek 9090

Qtek 9090 har vært etterlengtet av mange, og det skjønner vi godt – det er vanskelig å finne en mer komplett gadget i butikkene akkurat nå. Vi analyserer denne herligheten.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiler og PDAer henger tett sammen, og nye hybrider som skal kombinere det beste fra to verdener dukker opp stadig vekk. Det finnes flere alternativer, og det er nok PDA-foner basert på Symbian-operativsystemet som er de mest populære. Men det finnes også Windows-baserte alternativer, og den store fordelen her er selvsagt den knirkefrie integrasjonen med din Windows-baserte PC.

Det finnes små Windows-mobiler, som Qtek 8010, som mest av alt er mobiltelefoner, og det finnes store, mobilutstyrte PDAer som Qtek 9090. Det altså en PDA i full størrelse, men med innebygd GSM-radio – og omtrent alle andre muligheter du kan tenke deg.

Bare en PDA?

Fra utsiden ser 9090 ut som en hvilken som helst lomme-PC, med trykkfølsom skjerm og en rad med knapper nedenfor. Men ved nærmere øyekast ser vi at det er flere muligheter her enn bare PDA-jobbing. De klare svar/legg på-knappene avslører selvsagt at telefonfunksjonaliteten er på plass. Snarveiknappene er også flere, nå har PDAen dedikerte taster til blant annet internett, e-post, kontakter, kalender og kamera.

Den aller viktigste nyheten i Qtek 9090 skjuler seg imidlertid på undersiden av telefonen. 9090 har nemlig fått et fullstendig QWERTY-tastatur, som naturligvis gjør det enklere å skrive inn data, tekstmeldinger og lignende. Tastaturet skyves ut på lignende måte som i motetelefonene til Siemens og Samsung, men her er det altså full tilgang til alle bokstaver og spesialtegn. Riktignok er tastene ganske små, og ikke uthevet. Du må trykke på en liten prikk for at tasten skal reagere, og det er ikke en optimal løsning for de med store fingre. Samtidig er løsningen ganske ergonomisk og maskinen sitter godt i hendene når du bruker tastaturet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.