Qtek S100

S100 kombinerer det beste fra to verdener – fleksibiliteten til Windows-plattformen og liten størrelse. Men det er likevel en fullstendig PDA. Konseptet er flott, men fungerer det?

Publisert
Sist oppdatert

Qtek har spesialisert seg på Windows-baserte smarttelefoner, og har hittil enten lansert store PDAer med GSM-støtte (Qtek 9090), eller mer tradisjonelle modeller som faktisk ser ut som en telefon, men likever bruker Windows (Qtek 8010).

Med S100 forsøker de nå å kombinere en kraftig Windows-PDA og en lommevennlig mobil, og resultatet er forbløffende vellykket. S100 er fremdeles noe stor, men ikke større enn for eksempel en Sony Ericsson P910 eller en hvilken som helst Symbian-basert Nokia-telefon. Det spesielle er at den mangler tastatur, og har bare en trykkfølsom skjerm, akkurat som de fleste PDAer.

Liten og deilig

Telefonen har et minimalistisk utseende, foran på enheten er det først og fremst plass til den store skjermen, og nedenfor den er det kun knapper for å svare og legge på samtaler, aktivere kontaktlisten og kalenderen samt en navigeringstast. På siden finner vi snarveier til kameraet og lydopptak, samt volumkontroll. På undersiden er det USB-tilkobling, og på oversiden plass til minnekort. Med andre ord en enkel og grei layout, med rask tilgang tilutbygningsmuligheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.