Råd om kjøp av ny mobiltelefon

Vi har vært innom ti butikker for å se hvilke anbefalinger de gir om kjøp av mobil.

HVILKEN TELEFON? DinSides journalister ba om kjøperåd i ti kjedebutikker, for å se hvilken mobiltelefon vi fikk anbefalt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HVILKEN TELEFON? DinSides journalister ba om kjøperåd i ti kjedebutikker, for å se hvilken mobiltelefon vi fikk anbefalt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor gode råd gir de egentlig når du skal kjøpe ny telefon i butikkene? Og er informasjonen de gir om mobiltelefonene riktig?

Forkledd som vanlige kunder har to av DinSides journalister tatt turen innom ti butikker tilhørende fem forskjellige kjeder, for å se hvilken mobiltelefon de mener vi bør kjøpe.

>> Kan du disse iPhone-triksene

Dette er premissene

Utgangspunktet for runden i butikkene var følgende:

Journalist # 1. Berit skal late som hun ikke har hatt smartmobil tidligere og skal be om tips og råd for valg av ny telefon.

Journalist # 2: Kirsti er DinSides mobilekspert, og var med som kundens «venninne» for å vurdere mobilselgernes råd og kunnskap om mobiltelefonene de anbefalte.

Kunden har ikke tenkt på hvilken smarttelefon som kan være aktuell, eller om hun ønsker en spesiell modell. Hun ønsker seg en «helt grei smarttelefon», til å ringe med, skrive sms, surfe litt, streame litt musikk og gjerne ta en del bilder med.

Disse butikkene besøkte vi

Vi besøkte to butikker tilhørende hver av følgende kjeder, i Oslo-området: Elkjøp, Expert, Spaceworld, Telenor og NetCom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer