Sony Xperia Pro-I | TEST

Rådyrt flaggskip

Sonys toppmodell har en gigantisk bildebrikke, men bruker ikke hele.

KOSTBAR: Sony Xperia Pro-I har en prislapp på hele 18 000 kroner. Det er alt for høyt, mener vi. Foto: Pål Joakim Pollen
KOSTBAR: Sony Xperia Pro-I har en prislapp på hele 18 000 kroner. Det er alt for høyt, mener vi. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den har veldig mye til felles med høstens toppmodell, Xperia 1 III, men prisen er langt høyere for Sonys splitter nye Xperia Pro-I - hele 17 990 kroner må du ut med for å sikre deg Sonys nye toppmodell.

Det gjør den brått til den dyreste telefonen i det norske markedet, i hvert fall av dem som ikke kan brettes.

Og likhetene med Xperia 1 III er definitivt flere enn forskjellene. I så måte betaler du fryktelig mye ekstra (5000 kroner) for mer lagringsplass og en annen kameraløsning.

Veldig mye likt

Vi kan ta mange snarveier med denne testen, for mye av det som gjelder for Xperia 1 III, gjelder også for Xperia Pro-I.

De har begge 6,5 tommer store Oled-skjermer med 4K-oppløsning, 4500 mAh batteri med 30 watts lading, Snapdragon 888-prosessor, 12 GB arbeidsminne (RAM), 3,5 mm lydutgang og IP68-sertifisering. Verdt å merke seg er imidlertid at Pro-I ikke støtter trådløs lading, noe Xperia 1 III gjør. Mangel på det er uvanlig å se på så dyre telefoner.

De fysiske målene er ganske like – nykommeren er én millimeter høyere, én bredere og 0,7 tykkere. Vektnåla lander på 211 gram, som er godt opp fra 186 gram hos forgjengeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer