Råkraftig PDA fra Dell

Dell er tilbake i PDA-bransjen, og slipper i disse dager sin beste modell noensinne. Axim X30 er også blant de kraftigste lomme-PCene uansett merke.

Publisert

Det er riktignok lenge siden vi har sett en skikkelig revolusjon i PDA-verdenen, men utviklingen fortsetter, og vi får stadig mer spennende og velfungerende enheter.

Dell har nettopp kommet med den Windows Mobile 2003-baserte Axim X30, og denne er faktisk blant de aller første som bruker den nyeste versjonen av operativsystemet – Second Edition. I tillegg er den meget godt utstyrt når det gjelder maskinvare.

Utseendemessig er det ikke noe spektakulær design vi snakker om her. X30 ser ut som en relativt vanlig Windows-basert lomme-PC, med navigasjonstast og funksjonsknapper plassert nedenfor skjermen, og et praktisk skrollehjul på venstresiden. Den er stilig, men ikke nødvendigvis den PDAen som tiltrekker seg mest oppmerksomhet.

Kraftpakke

Under panseret er det imidlertid mye spennende. PDAen henter sin kraft fra en 624 MHz Intel prosessor, som er den kraftigste håndholdte brikken i dag. X30 har også 64 MB RAM, og selv om det finnes modeller med 128 MB, er ikke 64 MB ille. Det viktigste er at X30 er utstyrt med full trådløs kapasitet – både Bluetooth og 802.11b WLAN er innebygd. I tillegg er det plass til MMC-minnekort med støtte for SDIO, slik at du kan sette inn ekstrautstyr i porten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer