Raser etter Apple-lansering

Spotify er misfornøyde med Apple One-nyheten.

APPLE ONE: Verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify langer ut mot Apple, som er verdens mest verdifulle selskap. Photo by Josh Edelson / AFP)
APPLE ONE: Verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify langer ut mot Apple, som er verdens mest verdifulle selskap. Photo by Josh Edelson / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify fyrer løs mot Apple og ber om at konkurransemyndighetene kommer på banen for å slå ned på det de mener er konkurransehemmende oppførsel fra iPhone-produsenten.

Bakgrunnen er Apples lansering av den nye abonnementstjeneste kalt Apple One, som knytter sammen tjenester som Apple Music, Apple TV+ og iCloud i én pakke.

– Apple bruker sin dominerende posisjon og urettferdige praksis for å hemme konkurrenter og frarøve kundene valgmuligheter ved å favorisere sine egne tjenester, sier Spotify og fortsetter:

– Vi ber konkurransemyndighetene å agere mot Apples konkurransehemmende oppførsel, som fortsatt er ukontrollert, som vil påføre utviklersamfunnet uopprettelig skade og true vår kollektive frihet til å lytte, lære, skape og knyttes sammen.

Samler alt under ett

Apple sier i sitt svar at nei, Apple One er ikke urettferdig mot Spotify og at kundene fortsatt vil kunne utforske alternativer.

– Kundene kan utforske og nyte alternativer til samtlige av Apples tjenester. Vi introduserer Apple One fordi det er et godt tilbud til kundene og en enkel måte å få tilgang til samtlige av Apples abonnementstjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer