Raser etter Apple-lansering

Spotify er misfornøyde med Apple One-nyheten.

APPLE ONE: Verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify langer ut mot Apple, som er verdens mest verdifulle selskap. Photo by Josh Edelson / AFP)
APPLE ONE: Verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify langer ut mot Apple, som er verdens mest verdifulle selskap. Photo by Josh Edelson / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spotify fyrer løs mot Apple og ber om at konkurransemyndighetene kommer på banen for å slå ned på det de mener er konkurransehemmende oppførsel fra iPhone-produsenten.

Bakgrunnen er Apples lansering av den nye abonnementstjeneste kalt Apple One, som knytter sammen tjenester som Apple Music, Apple TV+ og iCloud i én pakke.

– Apple bruker sin dominerende posisjon og urettferdige praksis for å hemme konkurrenter og frarøve kundene valgmuligheter ved å favorisere sine egne tjenester, sier Spotify og fortsetter:

– Vi ber konkurransemyndighetene å agere mot Apples konkurransehemmende oppførsel, som fortsatt er ukontrollert, som vil påføre utviklersamfunnet uopprettelig skade og true vår kollektive frihet til å lytte, lære, skape og knyttes sammen.

NY VERSJON: Apple Watch får en oppdatering til høsten, som byr på flere nyheter. Foto: Apple Vis mer

Samler alt under ett

Apple sier i sitt svar at nei, Apple One er ikke urettferdig mot Spotify og at kundene fortsatt vil kunne utforske alternativer.

– Kundene kan utforske og nyte alternativer til samtlige av Apples tjenester. Vi introduserer Apple One fordi det er et godt tilbud til kundene og en enkel måte å få tilgang til samtlige av Apples abonnementstjenester.

Videre uttaler selskapet at de kommer til å anbefale det Apple One-abonnementet som sparer kunden for mest penger avhengig av nåværende abonnement.

– Det er perfekt for alle som elsker noen av vår tjenester og ønsker mer for mindre, og er spesielt bra for familier. Enkelte tjenester inkludert i Apple One kan også nytes på ikke-Apple-enheter, og du kan kansellere når du måtte ønske.

Får støtte

Dette er ikke første gang Spotify går hardt ut mot Apple og i fjor klaget den svenske strømmetjenesten inn verdens mest verdifulle selskap inn for EUs konkurransekommisjon.

Den siste tiden har også flere store selskaper, deriblant Epic Games, Facebook og Microsoft, rettet hardt skyss mot Apple og beskyldt dem for konkurransehemmende adferd.

Blant annet har Facebook blitt nødt til å fjerne et minispill fra en app før den ble godkjent i App Store, mens Microsofts ferske Xbox-strømmetjeneste kun er tilgjengelig hos konkurrenten Android på grunn av Apples strenge App Store-retningslinjer.

I tillegg er «Fortnite» fjernet fra App Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer