iOS 14.2

Raser etter iPhone-oppdatering

Flere brukere klager over at mobilene tappes for strøm.

APPLE: iOS 14 er endelig her - dette er våre favoritter! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Flere kunder er mildt sagt lite imponert over Apples nyeste oppdatering til iOS 14, som ble sendt ut forrige måned.

Apples offisielle utviklerforum og nettforumet Reddit flokker brukere til med klager over relativt dårlig batteritid etter å ha installert oppdateringen iOS 14.2.

Sluker strøm

– Jeg oppdaterte min iPhone 7 til iOS 14.2 og nå har jeg problemer med at batteriet tappes for strøm, og det tar så lang tid å lade og den blir varm under lading, skriver en av brukerne på Apples utviklerforum, og under er det flere som kaster seg på.

– Samme her. iPhone 11-bruker. Batterihelsa falt fra 100 til 97 prosent. Jeg forstår ikke hvorfor Apple gjør dette. Telefonen er ikke engang ett år gammel. Vi må få gratis batterierstatning hvis dette fortsetter, men jeg er sikker på at vi ikke får det, følger en opp.

Apple har tidligere tilbudt rimeligere batteribytte etter at selskapet bevisst gjorde iPhoner tregere uten å varsle kundene om det. I mars i år inngikk Apple et forlik på 500 millioner dollar etter et massesøksmål knyttet til dette.

Ifølge flere av brukerne som klager, opplever de at batteristatusen plutselig faller med 50 prosent og at nivået faller 5 prosentpoeng på få minutter ved normal bruk.

Rammer i hovedsak eldre modeller

MacRumors skriver at problemet trolig er relatert til programvaren, ettersom flere melder om at batterinivået ligger høyt før det plutselig faller, samtidig som de opplever at nivået øker igjen etter å ha startet mobilen på nytt.

Samtidig ser det ut til at batteritrøbbelet i hovedsak rammer eldre iPhoner som iPhone SE (førstegenerasjon), iPhone XS, iPhone 7, iPhone 6S og nevnte iPhone 11. De to iPhone 12-brukerne i Dinside-redaksjonen har ikke opplevd tilsvarende problem, uten at det nødvendigvis er fasit.

Apple har så langt ikke uttalt seg om brukerklagene.

iOS 14.2 ble tilgjengelig i starten av november og inneholdt blant annet 100 nye emojier, bedre musikkgjenkjenning og nye tilgjengelighetsfunksjoner for blinde og svaksynte med iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer