Nytt design på Instagram

Raser over endringene

- Viser at de ikke bryr seg en dritt, raser skjønnhetsinfluenser. - Et mareritt av en oppdatering, sier en annen.

GJORT OM: Instagram har gjort noen omrokkeringer i brukergrensesnittet og flyttet på noen viktige funksjoner til fordel for nye. Foto: Instagram
GJORT OM: Instagram har gjort noen omrokkeringer i brukergrensesnittet og flyttet på noen viktige funksjoner til fordel for nye. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august lanserte Instagram sitt forsøk på å konkurrere mot TikTok i form av videofunksjonen Reels-funksjon.

I kjølvannet av dette har Instagram redesignet brukergrensesnittet for å gi Reels en mer fremtredende plass i appen, til manges store fortvilelse.

Flere viktige funksjoner har fått nye plasseringer, og folk sliter med å finne frem, skal vi dømme fra reaksjoner i både vår egen redaksjon og i sosiale medier.

Reels og shopping i fokus

I det nye designet har Instagram byttet ut den gamle «nytt innlegg»-fanen nederst i midten med en Reels-fane. Når du trykker på denne, kommer du rett til en video som starter automatisk; akkurat som på TikTok.

I tillegg har Instagram byttet ut aktivitets-fanen med varsler (til høyre for tidligere «nytt innlegg»-fanen/nå Reels-fanen) med en shopping-fane hvor du kan kjøpe ting.

Ønsker du å opprette et nytt innlegg eller se varslene dine, må du nå trykke på knapper som befinner seg oppe til høyre i appen ved siden av innboks-knappen (over storyene til folk du følger).

- Vi tar ikke lett på disse endringene - vi har ikke gjort store endringer til hjemskjermen vår på en stund, forklarer Instagram-sjef Adam Mossieri i et blogginnlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer