Vil ha tilbake gammelt design

Raser over Spotify-oppdatering

Endringer skulle gjøre det enklere å finne musikk og podkaster.

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Spotify satser stort på podkaster om dagen. I den anledning har de sluppet en ny versjon av appen til iOS og Android som er ment å gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til sin lagrede musikk og podkaster.

«Strømlinjeformet bibliotek»

I den oppdaterte versjonen av Spotify-appen har de gjort store endringer i fanen «Your Library», slik at den nå består av to faner, «Music» og «Podcasts». Tidligere var alt samlet under ett, inkludert podkaster-seksjonen.

I tillegg til at de også har fjernet menyvalget «Songs», har seksjonen «Recently played» blitt flyttet.

FØR OG ETTER: Til venstre ser du det gamle bibliotek-designet i Spotify. Til høyre er det nye med to faner. Skjermbilde: Kirsti Østvang
FØR OG ETTER: Til venstre ser du det gamle bibliotek-designet i Spotify. Til høyre er det nye med to faner. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Under «Music», finner du seksjonene «Playlists», «Artists» og «Albums». Når du velger denne fanen, kommer du til spillelistene automatisk. Her finner du også en ny spilleliste kalt «Liked Songs»

Under «Podcasts», finner du «Episodes», «Downloads» og «Shows».

Stor misnøye

Endringene har ikke blitt godt mottatt blant brukerne. I Spotify-undertråden hos Reddit har flere tusen stilt seg bak et innlegg som krever å få «gamle» Spotify tilbake, skriver MacRumors. Ifølge flere har oppdateringen gjort det motsatte av det som var intensjonen, og gjort det nærmest umulig å navigere i store musikkbibliotek.

Ekstra problematisk blir det at endringene er gjort på server-siden av appen, så det er ikke mulig å la være å oppdatere for å beholde det gamle designet.

Mange klager over dette

NY PLASSERING: Nylig avspilt musikk finner du nå fra hovedsiden i Spotify. Foto: Kirsti Østvang
NY PLASSERING: Nylig avspilt musikk finner du nå fra hovedsiden i Spotify. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Ifølge Inverse er flyttingen av Recently played-seksjonen noe av det folk har klaget mest over.

Her fikk man en autogenerert liste over nylig spilt musikk som man fikk tilgang til uten å måtte trykke på lagre-knappen.

- Hvis brukere ikke hadde lagret nylig spilte låter før de oppdaterte, måte de nå manuelt søke etter dem for å få dem tilbake, skriver Inverse.

På Reddit skal flere ha kommentert at denne seksjonen var grunnen til at de brukte Spotify.

«Recently played»-funksjonen finnes riktignok fortsatt, men du må gå til hovedfanen «Home», og den viser visstnok mindre innhold enn før og kan heller ikke brukes i offlinemodus.

Ikke alfabetisk skrolling

Spotify har også gjernet muligheten til å skrolle alfabetisk i lister. Altså det er mulig å skrolle i listene, men tidligere var det mulig å trykke fingeren på skrollelinjen og raskt bla mellom bokstaver.

Som Inverse skriver: Nå må brukere manuelt skrolle til bunnen av listen om de vil spille ZZ Top.

- Det er ekstremt frustrende for brukere med store musikkbibliotek, skriver nettstedet.

Slik finner du nedlastet musikk

OMVEI: For å finne nedlastede album, må du bruke et filter ved søkefeltet. Skjermbilde: Kirsti Østvang
OMVEI: For å finne nedlastede album, må du bruke et filter ved søkefeltet. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

En annen klage mot det nye designet er at nedlastet musikk har blitt vanskeligere å finne.

The Verge har en oppskrift på hvordan du kommer til sangene dine igjen, men den er litt omstendelig:

  • Gå til «Your Library» nederst.
  • Sorter musikken din etter albumer du har lastet ned ved å fra fanen «Music» trykke på seksjonen «Albums».
  • Ved siden av søkefeltet øverst trykk på knappen «Filters», og velg deretter «Downloads».

For å finne enkeltlåter, som tidligere var i en egen seksjon under Your Library, må du gjøre følgende:

  • Trykk først på fanen «Playlists».
  • Gå til spillelisten «Liked Songs», hvor du finner alle dine nedlastede låter. (Når du laster ned en låt, blir den automatisk likt.)
  • I spillelisten «Liked Songs», trykk på menyknappen oppe til høyre på skjermen for å få opp noen innstillinger. Velg deretter «Filter downloaded songs» for å vise disse.

PS: Vi får ikke siste tips til å fungere på iPhone, kun Android.

Endringer blir sjeldent godt mottatt

Det finnes masse eksempler på endringer gjort i populære apper som Spotify som blir dårlig mottatt av brukerne. Som regel bruker det å gå seg til når man blir vant til endringene.

Det finnes dog eksempler på at selskaper har måttet gå tilbake til gammelt design, for eksempel Snapchat da de flyttet venners stories fra høyre til venstre side.

Det gjenstår å se om Spotify foretar seg noe – de har foreløpig ikke kommentert de negative tilbakemeldingene på det nye designet.

I den overnevnte Spotify-tråden på Reddit tar flere nå til orde for at de kommer til å gå over til Apple Music. Det er sikkert Apple svært fornøyde med å høre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer