TEST: Huawei Nova 5T

Rask, lekker og rimelig

Mellomklassemobil som ypper seg mot langt dyrere modeller på flere punkter.

NESTEN BARE SKJERM: Med unntak av en tynn ramme og kamerahullet, er hele fronten dekket av skjerm. Fingeravtrykkleseren sitter på siden. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NESTEN BARE SKJERM: Med unntak av en tynn ramme og kamerahullet, er hele fronten dekket av skjerm. Fingeravtrykkleseren sitter på siden. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Vi har sagt det mange ganger de siste årene: Kvaliteten på mobiltelefoner i mellomsegmentet blir vanskeligere og vanskeligere å skille fra toppmodellene, og for folk flest vil mange av modellene i dette segmentet være mer enn gode nok til alt av daglige oppgaver.

Lekker sak

Huawei Nova 5T er en slik modell. Den slanke telefonen har en lekker design der den 6,26 tommer store skjermen dekker mer enn 90 prosent av fronten, og der frontkameraet bare er et lite hull til venstre i toppen.

Skjermen er av typen IPS LCD, og er ikke like kontrastrik som på modeller med OLED-skjerm, men isolert sett er dette neppe noe ankepunkt for den jevne bruker. Oppløsningen er på respektable 2340 x 1080 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 412 ppi. Det sørger for skarpe detaljer og fine overganger.

Baksiden er av glass og kommer i tre farger. Vår er dyp lilla og endrer karakter etter lyset, der Nova-teksten skinner gjennom som et slags vannmerke. Vi synes den er meget elegant. Den kommer også i blått og svart.

Noen kompromisser

Telefonen kommer med et sett enkle ørepropper som kobles til ladeporten (USB-C). Noen vil sikkert savne analog lydutgang og det er også viktig å poengtere at Nova 5T verken er helt vanntett eller har støtte for trådløs lading. Dette er kompromisser man gjerne må godta når man går for en telefon i budsjett- eller mellomklassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer