Huawei Mate 40 Pro lansert

Raskere lading enn noen gang

Men fortsatt er ikke Google om bord, som nok vil gjøre det vanskelig å bli en hit her til lands.

NY TOPPMODELL: Huaweis nye toppmodell har et ganske unikt kameradesign på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen
NY TOPPMODELL: Huaweis nye toppmodell har et ganske unikt kameradesign på baksiden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I dag lanserer Huawei sin nye toppmodell, Mate 40 Pro.

Det er Huaweis første telefon med den nye Kirin 9000-prosessoren, som i likhet med Apples A14-prosessor er laget på 5 nm produksjonsteknikk. I praksis betyr det enda bedre ytelse og bedre batteritid enn tidligere.

Ekstrem ladeeffekt

Apropos batteritida har den nye toppmodellen et batteri på 4400 mAh kapasitet, og ladingen skjer nå raskere enn noen gang:

Den medfølgende laderen er nemlig på 66 watt (altså én watt mer enn OnePlus 8T), og telefonen kan også lades trådløst med 50 watts effekt – over tre ganger så høy effekt som de nye iPhone 12-modellene (15 W).

Med kabel kom vi fra 19 til 61 prosent på et kvarter da vi testet i morges, altså opp 42 prosentpoeng eller da nesten tre i minuttet.

Veldig buet skjerm

Skjermen er av Amoled-typen og måler 6,76 tommer diagonalt, med 90 Hz bildefrekvens. Som du ser på bildene buer den voldsomt over sidekantene, slik forgjengeren, Mate 30 Pro, også gjorde.

Det gjør at sideknappene på høyre side er plassert noe under midten, men de er I hvert fall der – Mate 30 Pro brukte en slags berøringsbetjening for å øke og senke volumet i stedet for fysiske knapper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer