Reagerer: - Skremmende

- Hvorfor i alle dager skal den smelte av å bare stå plugget i stikkontakten?

SMELTET: Mobilladeren fra Power smeltet uten at mobilen lå til lading. Foto: Privat
SMELTET: Mobilladeren fra Power smeltet uten at mobilen lå til lading. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld fikk DinSide-journalist Linn Merete Rognø det hun beskriver som en «skremmende» og uventet ladeopplevelse.

- Jeg kjente plutselig en voldsom vond og «kjemisk» lukt i underetasjen, og da jeg åpnet døra til vårt soverom, slo den ekstreme lukten mot meg.

Rognø trodde først det var en gasslekkasje i huset, men klarte fort å spore opp hvor den intense lukten stammet fra.

- Det viste seg at mobilladeren min, som sto i uttaket ved nattbordet slik den alltid gjør, hadde smeltet - uten at den ladet noen mobil. Laderen var glovarm, så jeg måtte bruke ermet på genseren til å beskytte fingrene for å klare å den ut.

For mange er det naturlig å lade mobilen én gang om dagen. Men det er en del ladetabber du bør unngå. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Skremmende opplevelse

Rognø forklarer at hun ble overrasket da hun så at laderen hadde smeltet.

- Jeg tenkte og sa høyt «hva i helvete». Deretter tenkte jeg på hva som hadde skjedd om det skjedde mens vi og ungene sov; hadde vi våknet av denne lukten, eller ville det ha begynt å brenne uten at vi våknet?

Etter hendelsen har Rognø trukket ut alle ladere fra stikkontaktene når de ikke blir brukt.

- Nå tør jeg bare å lade på dag, og ikke på nattetid som vi alltid har gjort. Jeg synes også at det er ekstra spesielt at denne laderen smeltet uten at den ladet noe objekt. Hvorfor i alle dager skal den bli varm og smelte av å bare stå plugget i stikkontakten?

Laderen var blitt kjøpt på Power 30. mars i år, og på elektrogigantens nettside står det at laderen skal være beskyttet mot kortslutning, overlading og overspenning.

- Det siste man forventer da, er at den blir overopphetet, smelter og i verste fall forårsaker brann, mener Rognø.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Power svarer

Rognø forteller videre at hun ble møtt av god kundeservice da hun tok turen til Power.

- De to ansatte ble svært overrasket da jeg viste dem laderen, og hadde aldri fått inn ladere av denne typen med en slik skade. Han mente at dette må være en produksjonsfeil, og at noe slikt selvsagt ikke skal være mulig, enten den lader mobil eller står plugget i stikkontakt selv uten å lade.

- Han fortalte samtidig at deres generelle anbefaling er alltid å trekke ut ladere fra stikkontakten når de ikke er i bruk. Jeg fikk lader og kabel erstattet med ny, mens både lader og kabel ble sendt til produsenten umiddelbart

DinSide har også kontaktet Monica Iren Fasting, kommunikasjonssjef i Power, som forteller at de beklager opplevelsen til kunden og at hun vil få et nytt produkt.

- Vi kan ikke si med sikkerhet hva som skjedd med denne laderen uten å ha fått undersøkt den først, og vi har ikke fått inn liknende tilfeller på denne modellen. Ut fra bildene dreier dette ifølge fabrikken seg sannsynligvis om en defekt kondensator.

Hun fortsetter:

- Kortslutter denne, kan det føre til at temperaturen i laderen øker kraftig på kort tid, og årsaken til en slik kortslutning skyldes enten at laderen er blitt utsatt for ytre påkjenninger som en smell eller fall i bakken, eller feil under produksjon. Dette vet vi ikke før vi har fått den inn til undersøkelser. Slike feil oppstår heldigvis svært sjelden, uavhengig av produsent eller type lader.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer