Oppdateringen iOS 14.5

Reaksjoner mot Facebooks iPhone-app

– Hjelp å holde Facebook og Instagram gratis.

INFORMERER: Facebook har lagt til et nytt varsel i Facebook- og Instagram-appen på iPhone. Foto: Facebook
INFORMERER: Facebook har lagt til et nytt varsel i Facebook- og Instagram-appen på iPhone. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Forrige uke rullet Apple ut oppdateringen iOS 14.5, som i tillegg til en rekke nye funksjoner også inneholdt et nytt verktøy mot sporing.

«App tracking transparency» gjør at selskaper som ønsker å spore deg på tvers av nettsteder og apper må be om din tillatelse først.

Introduksjonen av dette har ikke falt i god jord hos Facebook, hvis forretningsmodell i stor grad dreier seg nettopp om sporing av brukere, og i desember rykket selskapet inn en helsides annonse i flere av USAs største aviser der budskapet var at Apples planlagte grep ville skade mange små- og mellomstore bedrifter.

Reagerer

Nå fortsetter Facebooks kampanje mot iOS 14.5-nyheten, og flere brukere har oppdaget et nytt sprettoppvarsel i både Facebook- og Instagram-appen.

Flere iOS 14.5-brukere blir møtt med et varsel når de åpner appen som informerer dem om hva endringen innebærer, hvordan de bruker informasjonen de samler inn og at dette kan «hjelpe å holde Facebook gratis».

– Og så er det i gang. Facebook/Instagram utforsker flere skremmetaktiker for å kjempe mot personvernendringer i iOS 14, skriver teknologiforsker Ashkan Soltani på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer