Rekordhøy bredbåndsdekning

90,4 prosent av alle husstander i Norge har tilbud om bredbånd med høy hastighet, mens hele 86,5 har tilbud om bredbånd med gigabit-hastighet.

REKORDHØY DEKNING: Med rekordmange husstander med tilbud om høy bredbåndshastighet er det ingen sak å bruke strømmetjenester på nett. Foto: AP Photo/Elise Amendola
REKORDHØY DEKNING: Med rekordmange husstander med tilbud om høy bredbåndshastighet er det ingen sak å bruke strømmetjenester på nett. Foto: AP Photo/Elise Amendola Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser nye tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) torsdag.

Det er særlig antall husstander med tilbud om gigabit hastighet (1.000 megabit ber sekund) som har økt kraftig det siste året. Dette tallet har økt med 33 prosentpoeng fra 2020 til 2021.

– Vi har nådd målet vi satte oss i 2016, og er nå på full fart mot gigabitsamfunnet, sier distrikt- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Økning i fiber

Tallene viser også en sterk økning i fiberdekningen i spredtbygde områder. Per første halvår har 64 prosent av husstandene i spredtbygde strøk tilbud om fiber – 9 prosent opp fra i fjor.

Planen er ifølge Helleland at dekningen skal bli enda bedre gjennom 5G-satsingen.

– Dette viser at dekningen blir stadig bedre i distriktene. Med utbygging av 5G vil enda flere få tilgang til 100 megabit per sekund eller mer. Her vil distriktspakken vi tilbød i 5G-auksjonen, som legger til rette for 480 millioner kroner til utbygging av raskt trådløst bredbånd i distriktene, ha stor betydning, sier hun.

Altibox tar innpå

Telenor og Altibox har samlet sett 61,3 prosent av det totale antallet bredbåndsabonnementer i privat- og bedriftsmarkedet ved utgangen av første halvår 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer