TEST: Apple iPhone 11 Pro Max

Rett og slett ekstremt god

Apples nye toppmodell har fått et svært solid kamera, men har mer å slå i bordet med.

Vi pakker opp Apples nye iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny høst, ny iPhone. Slik har det vært i en årrekke, og i år er det tolv år siden nå avdøde Steve Jobs dro sitt hjertebarn opp av hatten.

Denne høsten er det tre nye modeller å velge mellom. iPhone 11 (test kommer), iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, som da er oppfølgere til henholdsvis iPhone Xr, iPhone Xs og iPhone Xs Max.

Billige har Apples telefoner aldri vært, og dagens testprodukt starter på hele 12.990 kroner for innstegsmodellen med 64 GB lagringsplass. Skal du opp på neste nivå, med 256 GB lagringsplass, øker prisen med enda to tusen kroner - til femten tusen. Det er nøyaktig det dobbelte av det du må ut med for en OnePlus 7 Pro med samme mengde lagring.

Og allikevel lander jeg på en sekser på terningen; den første jeg gir en Apple-telefon siden iPhone 6s i 2015. Så sabla bra er Apples nye toppmodell.

Ekstremt godt kamera

La meg begynne testen med den viktigste oppgraderingen denne runden - kameraet.

Årets Pro-modeller er de første fra Apple som byr på tre kameraer på baksiden:

  • Det «vanlige» vidvinkelkameraet (~26 mm, f/1,8, 12 Mp, 1/2,55", 1,4µm)
  • «Tele»-kameraet (~52 mm, f/2,0, 12Mp, 1/3,4", 1µm)
  • Nytt: Ultravidvinkelkameraet (~13mm, f/2,4, 12Mp)

I tillegg til at ultravidvinkelkameraet er nytt, har telekameraet blitt mer lyssterkt enn på tidligere modeller og slipper nå inn 44 prosent mer lys. Vi har satt «tele» i anførselstegn fordi denne brennvidden strengt tatt gjør objektivet til et normalobjektiv. Kontra det vanlige vidvinkelkameraet gir det altså 2x zoom, som er kortere enn mange av konkurrentene, som både tilbyr 3x og 5x.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer