TEST: Soundboks (2019)

Rett og slett et monster av en Bluetooth-høyttaler

Festen er reddet.

SPILLER EKSTREMT HØYT: Volumkontrollen på Soundboks går til 11, og høyttalerne kan spille hele 126 decibel. Foto: Pål Joakim Pollen
SPILLER EKSTREMT HØYT: Volumkontrollen på Soundboks går til 11, og høyttalerne kan spille hele 126 decibel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

For to år siden testet vi Soundboks 2 – en gedigen Bluetooth-høyttaler som var i stand til å spille opptil 122 decibel.

Og denne måneden lanserte danskene oppfølgeren – den har ikke noe tretall i modellbetegnelsen, men omtaltes gjerne som «New Soundboks», eller bare «Soundboks».

Fremdeles snakker vi om et beist av en høyttaler. Med vekt på over 15 kilo er det ikke bare-bare å dra den med seg, men om du skal bære den langt, finnes det også en egen ryggsekk-innretning du kan feste den i, slik at du kan bære den på skuldrene.

Spiller enda høyere

Nytt denne gangen er at høyttaleren har fått et nytt diskantelement og en ny bassrefleksport som gjør at den akustiske konstruksjonen er noe endret, og det maksimale volumet er dermed blitt enda høyere enn før.

2019-utgaven av Soundboks kan spille opp til 126 decibel, og det er så høyt at du nesten ikke tror det når du står foran høyttaleren.

Til sammenligning: står du 50 meter unna et jetfly som tar av, er det cirka 120 decibel, og skalaen er logaritmisk, som betyr at for hver 3 dB du legger til, så dobles lydstyrken. Med andre ord: Soundboks kan spille fire ganger så høyt som lyden av et jetfly på 50 meters avstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer