Jabra lanserer Elite 4 Active:

Rimelige propper med støydemping

… og snart kan Jabras toppmodell være tilkoblet flere samtidig.

NYKOMMER: Jabra Elite 4 Active er en forholdsvis rimelig modell med aktiv støydemping. Foto: Pål Joakim Pollen
NYKOMMER: Jabra Elite 4 Active er en forholdsvis rimelig modell med aktiv støydemping. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten lanserte danske Jabra nye toppmodell-ørepropper i form av Elite 7 Pro.

Vi var ikke over oss av begeistring da vi testet dem, blant annet på grunn av svak støydemping og forholdsvis høy pris, og terningen landet på en firer – ingen dårlig karakter, men likevel noe skuffende fra en produsent som vi de siste årene har holdt meget høyt i trådløse ørepropper-kategorien.

Oppdatert

Nå har Jabra annonsert en oppdatering til Elite 7 Pro, og den gjør at proppene endelig får støtte for multipoint. Oppdateringen skal være på plass i løpet av utgangen av januar.

Det innebærer at du nå kan være tilkoblet to enheter samtidig, typisk PC-en og mobiltelefonen, og enkelt veksle mellom dem, for eksempel om du ser film på PC-en og mobilen ringer. Før oppdateringen måtte du da koble fra PC-en og til mobilen om du ville snakke håndfritt.

Oppdateringen kommer også til «lillebror» Elite 7 Active.

Nytt par - Elite 4 Active

I høst lanserte Jabra modellene Elite 7 Pro (2199,-), Elite 7 Active (1999,-) og Elite 3 (899,-). Nå har de fylt tomrommet på prisstigen og lanserer modellen Elite 4 Active, som får en veiledende prislapp på 1299 kroner. Dette blir med andre ord «storebroren» til Elite 3-øreproppene.

Elite 4 Active er, som andre Active-varianter, godt tettet mot støv og vann og bærer en IP57-sertifisering, og Jabra tilbyr også her, som den eneste produsenten oss bekjent, to års garanti mot støv- og vannskader.

Jabra Elite 4 Active koster 1299 kroner og kommer i fargene grønn (bildet), blå (toppbildet) og sort. Foto: Jabra
Jabra Elite 4 Active koster 1299 kroner og kommer i fargene grønn (bildet), blå (toppbildet) og sort. Foto: Jabra Vis mer

Med i pakken får du tre par med gummitupper i ulike størrelser, og Elite 4 Active har støtte for aktiv støydemping og omgivelseslyd. De er også utstyrt med fire mikrofoner med tanke på handsfree-snakking, men har ikke multpointstøtte. Du kan imidlertid bruke én propp av gangen om du vil.

Batterimessig byr Elite 4 Active på sju timer i øret, med tre ekstra oppladninger fra etuiet, altså 28 timer totalt. De har støtte for AptX-kodeken for høyere bitrate og Fast Pair, som betyr at de raskt pares med en Android-telefon så fort du åpner lokket. De støtter også Spotify Tap, som lar deg putte dem i ørene og trykke på en knapp for å hoppe direkte til forrige Spotify-sesjon, eller få anbefalte sanger på øret basert på din lyttehistorikk.

Vårt førsteinntrykk av Elite 4 Active er at også dette er et meget godt par med ørepropper fra Jabra. Her får du et veldig treningsvennlig lydbilde fra propper som sitter godt på plass i ørene, og det til en meget hyggelig pris.

Riktignok får du knallgode Elite 75t Active til rett under tusenlappen, som byr på veldig mye av det samme, men vi har et inntrykk av at handsfree-prestasjonen på nykommeren er noen hakk bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer