Ring gratis fra PDA

PRØVEKJØRT: Lei av å betale for mobilsamtaler? Visste du at det velkjente telefoniprogrammet Skype også fungerer på PDAer? Vi sjekket hvordan det fungerer i praksis.

Publisert
Sist oppdatert

Skype har tatt verden med storm de siste månedene – det er jo ikke så rart med tanke på at programmet lar deg ringe gratis mellom PCer over internett, og til øvrige telefoner til spottpris.

Les mer om Skype her.

Riktignok er ikke Skype på Pocket PC dramatisk nytt, da programvaren har vært tilgjengelig en stund. Men selskapet slapp nylig en oppdatert versjon av klienten, og vi bestemte oss for å prøve herligheten.

Oppsettet er forbløffende enkelt. Det første du trenger å gjøre er å laste ned en egen klient for Pocket PC-baserte PDAer. Per i dag støttes altså ikke Palm-operativsystemet, kun Windows.

Du må også sørge for å ha en relativt godt utstyrt PDA – det at WLAN må være støttet er en selvfølge, og maskinen må også ha en 400 MHz prosessor eller kraftigere.

Du må koble PDAen til PCen din, og etter at du har lastet ned Skype for Pocket PC er det bare å kjøre .exe-filen. I løpet av minutter installerte programmet seg på vår PDA, raskt og smertefritt.

Vi brukte for øvrig en Dell Axim X30-maskin, som viste seg å være mer enn kraftig nok til oppgaven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.