Ringer og legger på

Men rådet er krystallklart: ikke ring opp igjen.

SE OPP: Nå ser det ut til at en ny bølge med svindeltelefoner slår inn over Norge. Foto: Pål Joakim Pollen
SE OPP: Nå ser det ut til at en ny bølge med svindeltelefoner slår inn over Norge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det kan se ut som om en ny bølge med telefonsvindel er i ferd med å bre seg i Norge, for tusener av nordmenn opplever i disse dager å bli ringt opp på telefonen et kort sekund før det legges på i andre enden.

Det tapte anropet er typisk fra et telefonnummer i Papua Ny-Guinea, som har landskode +675, eller et annet eksotisk land.

– Vi sperret denne serien så seint som i går, faktisk. Bare i går var det 10.000 anrop til nordmenn fra Papua Ny-Guinea, forteller informasjonssjef i Telenor, Magnus Line, til Dinside.

Dinside-leser Nicolai forteller at han har ni tapte anrop fra den oseanske staten bare i løpet av ei drøy uke.

– De ringer gjerne et par ganger med kort mellomrom og legger på før jeg rekker å registrere at det ringer. Plutselig dukker det bare opp ubesvarte anrop. Trengte ikke å google for å skjønne hva det var snakk om, men jeg tipper det er en hel del som går på limpinnen, skriver han til Dinside.

Vil at du skal ringe opp

Limpinnen Nicolai sikter til nemlig at nummeret du har fått anrop fra er et teletorg-nummer i Papua Ny-Guinea. Dersom du ringer opp igjen, vil du neppe få noe vettugt ut av samtalen, men allikevel bli fakturert hardt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer