Jumbo for iOS:

Rydder opp i det digitale privatlivet

Kan slette Google-søkehistorikk, gamle tweets og skru på de nødvendige innstillingene hos Facebook.

RYDDER OPP: Personvernsinnstillingene på Facebook er det mange av – appen Jumbo skrur på dem for deg hvis du gir den tillatelse. Foto: Pål Joakim Pollen
RYDDER OPP: Personvernsinnstillingene på Facebook er det mange av – appen Jumbo skrur på dem for deg hvis du gir den tillatelse. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det kan være vanskelig å holde styr på hvem som ser hva med tanke på informasjonen du legger fra deg på nett, og kanskje særlig i sosiale medier.

Vi har mang en gang berørt temaet, for eksempel at det kan være lurt å gå over hvilke apper som har tilgang til personlig informasjon om deg på Facebook, eller hva vilt fremmede får se om de besøker profilen din.

Jumbo vil hjelpe

Den nye appen Jumbo vil hjelpe til med slike ting. Foreløpig er den kun tilgjengelig på iOS, men en Android-versjon skal også være under utvikling.

Og foreløpig er det Facebook, Twitter, Google og Alexa den kan rydde opp i, der støtte for Instagram og Tinder kommer snart.

For Facebooks del har Jumbo en «smart privacy»-funksjon der du velger om du vil ha sterk, medium eller svak beskyttelse. Dernest endrer appen over 30 personvernsinnstillinger deretter – for eksempel hvem som kan se vennelisten din, dine interesser, om du er aktiv på tjenesten og den slags. Snart kommer også muligheten for blant annet å fjerne gamle bilder du har lastet opp.

På Twitter kan Jumbo automatisk fjerne tweets du har postet mer enn en måned tilbake i tid, eller en tidsavgrensning du velger selv. Da tas det en sikkerhetskopi på telefonen, som snart kan lastes opp til iCloud eller Dropbox.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer