Så dyrt var mobiltelefoni for ti år siden

Forvirrende og høye priser preget den norske mobilbransjen i 2002.

MYE GREIER: Å ringe med mobilen i 2002 kunne være alt fra greit nok til veldig dyrt, alt etter som blant annet når du ringte. Nokia 3310, som kom først i 2000, var manges favoritt også da, og ble først utgitt i USA som Nokia 3360 i 2002. I bakgrunnen ser du Telenors nettsider slik de så ut samme år.
MYE GREIER: Å ringe med mobilen i 2002 kunne være alt fra greit nok til veldig dyrt, alt etter som blant annet når du ringte. Nokia 3310, som kom først i 2000, var manges favoritt også da, og ble først utgitt i USA som Nokia 3360 i 2002. I bakgrunnen ser du Telenors nettsider slik de så ut samme år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal velge et mobilabonnement i dag, er det i hovedsak disse tingene du trenger å forholde deg til, i tillegg til månedsavgifter: Startpris, minuttpris, SMS-pris og datapris.

For ti år siden var situasjonen en ganske annen. Ikke bare var mobiltelefoni langt dyrere, men det var også langt mer forvirrende.

DinSide har sett på Telenors ti år gamle nettsider for å undersøke hvor mye enklere mobil-Norge har blitt.

Les også: Nå dør WAP – men hva var det, og hvor viktig har det vært?

Vanskelig regnestykke

I dag tilbyr Telenor ti abonnementer, inkludert kontantkort. I 2002 hadde Telenor ni. I så måte har ikke verden blitt så mye enklere: Det er fortsatt mange valg hos de ulike operatørene.

Men når man begynner å se på oppbyggingen av abonnementene, er det nå en helt annen verden. I dag oppgis det kun én minuttpris på mobilabonnementer, i tillegg til startavgift og månedspris. For ti år siden var dette langt mer komplisert.

Når du skulle ha en samtale fra mobilen var det nemlig en lang rekke variabler som bestemte hvor mye det kostet:Skal du ringe til en mobiltelefon eller en fasttelefon? Om det er en mobil: Har den abonnement fra Telenor? Er det helg eller helligdag? Er klokken mellom 07:00 og 18:00 eller 18:00 og 07:00? På grunn av enkelte operatørers forvirrende oppsett, kunne dermed Netcom i 2002 komme med følgende triumferende melding på deres nettsider: "Med smallTALK, TALK, activeTALK, Kontant og youngTALK gjelder samme minuttpris hele døgnet, alle dager - uansett om det er NetCom, Telenor eller fastnett du ringer til". Prisen varierte fra 0,99 kroner til 2,49 kroner per minutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer