Samsung Galaxy S8 sin ansiktsgjenkjenning kan hackes

Så enkelt brøt vi toppmodellens nye lås

Se hvordan vi lurte ansiktsgjenkjenningen i videoen over.

video: ole petter baugerød stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har fått Samsungs nye toppmodell Galaxy S8 til test. Og noe av det første vi var nysgjerrige på, var hvor god den nye ansiktsgjenkjenningen egentlig er.

For samtidig som den er svært rask med å kjenne igjen ansiktet ditt og låse opp telefonen, er det mange som hevder at den er enkel å lure.

Vi prøvde først med et bilde på mobilen. Men etter å ha prøvd alle tenkelige avstander og vinkler, hadde vi ingen hell. Neste skritt var å skrive ut mobilbildet på A4-ark, men heller ikke det fungerte.

Ikke før vi bretta arket som en maske, og «satt den på oss», fikk vi resultatet vi frykta: Mobilen åpna seg, for det som kunne vært uvedkommende.

Se hvordan det fungerer i videoen over, og få tips til hva du heller burde bruke for å låse mobilen!

Dette svarer Samsung

Salgssjef Stig-Ove Langø i Samsung kommenterer:

– Galaxy S8 og S8 + har flere ulike nivåer av biometrisk autentisering, med den sikreste form for autentisering fra iris skanneren og fingeravtrykksleseren. I tillegg har Galaxy S8 og S8+muligheter for andre typer skjermlåser der man benytter mønster eller ansiktsgjenkjenning. Det er viktig å understreke at ansiktsgjenkjenning bør brukes med forsiktighet da den kan bli låst opp av noen som har lignende utseende eller ved bruk av bilde. Dette blir også brukeren opplyst om ved aktivisering av ansiktsgjenkjenning og at dette er en mindre sikker løsning enn iris, fingeravtrykk eller PIN-kode. Ansiktsgjenkjenning kan heller ikke benyttes for å få tilgang til Sikker Mappe der sensitiv informasjon kan lagres eller Samsung Pay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer